Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jadro
veterán
Jöhet a száguldás. Mondjuk így érdemes, sehogy máshogy.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
wwenigma
Jómunkásember
1. hsz indexen:
Ezt megnézem. Gondolom ismét a fővárosban kezdik, a kisebb települések majd 2013 december 20. körül kapcsolják be.
Egyetértek... akár a DVB-T.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
foodlf
csendes tag
A Digikábelnek már most van ilyen hálózata 30/20 megabites max sebességgel elég olcsón..
Kicsit le vannak maradva. -
foodlf
csendes tag
A Telekomnak sem úgy lesz, hogy most hiphop egyik percről a másikra..
Egyébként igazad van.Az ár pedig egy másik kérdés, szerintem több lesz, mint a Digi legdrágábbika (3500Ft ).
Egyébként a hírnek reklám szaga van, mert nem említette meg a már ilyen technológiát használó hálózatokat Magyarországon.[ Szerkesztve ]
-
alien24
tag
asse felejtsuk el,h a tgenyo egy genyo ceg
ha 10ed anyni aron adna 10* gyorsabb netet mint a konkurenciaja akkortalan elgondolkoznek, de addig semmikeppe sem akarok semmi rozsaszint latn ia lakasomban vagy a kozelebenala is irhatnam,h egy "elgedett" exTgenyos
http://ahapc.hu kiraly webaruhaz: reszletes es pontos leirasok, alacsony arak
-
Shadows
senior tag
"HDTV, videoletöltés"- ám ez nem warez??? most ez biztatás???
Egyébként meg igyis korlátoz a ups ha torizol....szal ha tré is megoldja, futhatnak az emberek a 100mb/s után....mert mit kezdesz a 100 megával netezel??? A net tvnek se kell több 10 megánál ha meg HD akkor se hinnám hogy több lenne.....
Egyébként tény hogy trének monopolhelyzete van, az megint másik kérdés hogy akik az álrakat találják ki nem nézik a konkurenciát, minek mindenki őket veszi alapul....
Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet
-
Viktor77
titán
"...és ezzel megőrizze vezető szerepét a szélessáv-piacon. Az új generációs hálózatokon az elméleti maximális letöltési sebesség akár a 100 Mbit/s-ot is elérheti..."
Ez olyan vicces. Vezető szerep a szélessávban? A Digikábel perpillanat is tud 100Mbit-et (érdemes átnézni a topicjukba). Rájöttek, hogy a kutya nem akar tőlük netet, ilyen sebességek mellett, ilyen árakon?
Sajnos a Digi nincs akkora cég mint a T, így valóban kisebb a lefedettsége. Ha kicsit rámoccannának, erőteljesen "versenyképes" pozicióba kerülnének.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Flashcash
Közösségépítő
Nekem már az is grandiózus lenne, ha BP. belvárosában tudnának ADSL-t szolgáltatni, de nem tudnak. Így elég nagy fenntartással kezelem az előfizetőig tartó optikát is.
-
RexpecT
addikt
Végre valami jó hír.
Azért azt nem kell elfelejteni,hogy digi csak a lakótelepeken kínál ekkora sebességet. -
ttower
aktív tag
majd ha a szobámban lesz a kábel vége örülni fogok. lehet hogy nem a legjobb a T de mutasson valaki jobbat. a sufnidsl számomra kizárva(szerintem érthető okokból), upc nem túl megbízható, digi meg még nincs. más ötlet? lehet szidni meg utálni a rózsaszínt, de szerintem több elégedett előfizetőjük van mint elégedetlen.
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
Flame_
tag
"...elsősorban FTTH G-PON (Gigabyte Passive Optical Network, gigabites passzív optikai hálózat) technológiát..."
Na most akkor melyik is? Felteszem utóbbi, csak rááll a kéz a márkára.
-
Kobe
veterán
Épp az a röhej, hogy a digi kis lefedettsége miatt mindenki tőlük akar. Én is simán aláírtam 1 év rabszolgaságot még náluk, sőt rendeltem hozzá 2 másik szolgáltatást is, mert a hajamra kenhetem hogy perpill majd 20 ezret fizetek netért tvért telefonért 3 különböző helyre, a húdenagyon versenyképes digi meg nem tolja ide a seggét még legalább fél évig de inkább többre saccolom. Összevontan meg 11 et fogok T-nél.
Nem tartom árban versenyképesnek a T-t, de havi 1-2 ezer forint pluszért kárpótol a tudat, hogy 6 év alatt 1x sem volt gond a szolgáltatásukkal, amit egy kisebb cégnél egyáltalán nem vennék biztosra.
Hiába nézem, hogy mennyire jó a digi, ha lassan fejlesztenek, a T szerintem hasonló minőséget próbál elérni sokkal több helyen létesíthető hálózattal. Én látom esélyét, hogy mire mondjuk a T 10-20% lassabb hálózata, HD adással már szinte mindenhol elérhető lesz addig a diginek jócskán maradnak vakfoltjai még a térképen
[ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
40 milliárd 5 évre elosztva oké..
1millió user havi szinten fizessen 5.000 a netért, ez 8 hónap alatt behozzák a fejlesztési költséget[ Szerkesztve ]
-
shabbarulez
őstag
Ilyen technológiával jelenleg egyetlen cég sem kínál lakossági szolgáltatást Mo.-on, sőt semmelyik PON variánssal. Ez FTTH hálózat G-PON technológiával, végig optikai szálon egészen az előfizető otthonáig. Amit a Digi épít ki az FTTB+UTP, az optikai ott a lakótömbig ér el és tömbön belül UTP kábelzés van, a technológiája pedig aktív ethernet. Ez két teljesen eltérő technológia, két teljesen eltérő kialakítás, nem sok közük van egymáshoz.
A G-PON 2.5/1.25 Gbps kapacitást visz el egyetlen üvegszálon és mellette akár broadcastba egy harmadik csatornán lehet hagyományos tv szolgáltatást kínálni, akár analóg, akár DTV formában vagy az adathálózaton IPTV-vel. Ez a kapacitás 32 vagy 64 előfizető között oszlik meg, de úgy hogy minden végponton megjelenik ez a kapacitás, így gigabit ethernet portos végponti eszközzel akár igen magas sebesség is elérhető.
A Digi hálózata esetén tudtommal 100 Mbps Ethernet kapacitás végződik az egyes háztömbökben, ott egy ethernet switcen oszlik szét a házbeli lakók között a sávszél, akik UTP-n 100 Mbps-et kaphatnak ebből maximum. IPTV egy ilyen kapacitású hálózaton nem igazán kialakítható, ahhoz szűkös a 100 Mbps gerinc a háztömbökig, minimum gigabit kell. Szóval IPTV-hez eszközöket kellene cserélnie Diginek és a topológia kialakítása sem túl optimális. Épp ezért kínálnak analóg tv szolgáltatást mellé külön coaxon.
A Digi kialakítása egy speciális, csak szűk piaci területen alkalmazható alternatívára épít, mert csak a sűrűn elhelyezkedő tömbházas területeken alkalmazható. Mivel ezeken a területek a jellegük miatt a legalacsonyabb költségsiznt mellett alakítható ki hálózat, így itt lehet a legolcsóbban adni a szolgáltatást, a Digi is erre épít. Ezt nevezik cherry pickingnek, amikor egy alternatív kiválogatja a fajlagosan legkisebb költségszint mellett kiépíthető, de legsűrűbben lakott területeket, ahol jobb módú emberik is élnek így a bevétel szint viszont maximális. Ezek a területek távközlés szempontjából a leggazdaságossan működtethetők, ha valaki csak itt szolgáltat akkor igen olcsón teheti.
A Digi által használt technológia pont erre a speciális területre született FTTB megoldást használja, ennek hátránya az UTP rész maximálisan 100 méteres hatótávja. Mivel ez csak tömbházakon belüli lakások között tartható ilyen határok között, ezért ez a fajta hálózati technológia csak itt használható. Az FTTB is igazából inkább csak ott kifizetődő ahol a lakótömbök egymáshoz sűrűn helyezkednek el, ezért van hogy a Digi elsősorban lakótelepeket vagy lakóparkokat választ.
A G-PON technológiának jóval nagyobb a hatótávolsága akár 10-20km, de ennél nagyobb távolságot biztosító megoldások is léteznek és folynak fejlesztések ennek növelésére. Épp ezért a G-PON nem csak egy igen speciális területi körülmények esetén felhasználható technológia, hanem akár kertvárosi, vidéki kertesházas területeken is kivitelezhető megoldást képes nyújtani. Persze pont e miatt drágább is, ami az árakban biztos hogy meg fog mutatni, Digi féle irreálisan alacsony árszintre felesleges számítani.
Egy nagy telekom cégnek egészen mások a priorításai, neki széles körűen, széles lakossági csoportoknak kell szolgáltatást nyújtanie, cherry pickinggel nem koncentrálhat csak egy szűk lakossági szegmensre. Gondoljatok bele mi lenne ha pl. ilyen megfontolásból pl. az MT csak a nagyvárosi lakótelepi részeken épített volna ki ADSL szolgáltatás, sőt ilyen speciális esetre biztos hogy nem is ADSL technológiát választott volna. Ha így döntenek akkor ma lenne pár tízezer embernek ADSL-nél sokkal gyorsabb netje, ADSL árszintnél olcsóbban, a nagy többség meg aki kimaradna ebből a jóból meg döhöngene az 56kbps-es betárcsázós netjével. Az MT is megtehette volna amit a Digi, de akkor is szidnák mert a döntő többség a modemes netjével elégedetlen lenne. Épp ezért egy nagy telecom cégnek mindig olyan technológiákban kell gondolkoznia amivel szélesebb rétegeket tud, költséghatékonyan lefedni. Nem véletlenül döntött anno 2000 elején világszerte minden telecom cég az ADSL mellett, mert az tökéletesen megfelelt ezen elvárásoknak. Rövid idő alatt, költséghatékonyan, megfizethető havidíjak mellett széles tömegek számára tette lehetővé a szélessávú internet elérést az ADSL, de ez ugyanúgy áll a kábelnetre is a kábelszolgáltatók részéről. A G-PON is hasonló jellemzőkkel bír, hisz területileg széles körűen felhasználható a nagy hatótávolsága miatt.
-
félisten
Nekem eddig sufni DSL-em volt 2 évig, és semmi bajom nem volt velük. Ugyanazon a spárgán jön, mint a többi, úgyhogy szinte mindegy ki küldi a számlát.
Amikor kiesés volt, mindig a tékomos fószer hívott, hogy ezer bocsi, és majd magjavul.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
anulu
félisten
HD-hez sem kell 100MBit. 8-as T-offline ADSL-em van (620-650k van meg belőle stabilan ), és NFL gamepass oldalán simán és gond nélkül tudom nézni a HD adást
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
shabbarulez
őstag
A szolgáltatók nem ilyen webes internet tv féle QoS nélküli, broadcast minőséget nem igazán elérő tv szolgáltatást fognak kialakítani, hanem olyat ami a kábeles vagy műhódas szolgáltatásokkal versenyképes. Oda pedig kell a sávszél. Egy broadcast HD stream 10-15-20 Mbps körül lehet attól függően mennyire spórolósan használ bitrátát a tartalom tulajdonos. Sajnos amcsiban elég spórolósak nem ritka a 6-8 Mbps-re redukált HD tartalom még broadcast mellett is, ami az igencsak spórolós a minőségen már kiütközik. A netes webes videóknál meg soxor HD-ként nem full HD, hanem 720p-s tartalmat tesznek letölthetővé 1.5-2 Mbps-es bitráta mellett, ami azért szintén nem egy minőség.
Európában eddig még nem olyan spórolósak a HD csatornák esetén és viszonylag magas 15-20 Mbps körüli bitráták is vannak, remélhetőleg itt nem csapja fel a fejét olyan spórolási kényszer mint ami amcsiban folyik már évek óta. Márpedig ilyen magas bitrátájú streamből kell legalább 3-4-et átvinnie az adatkapcsolatnak. 2 TV-s háztartás az elég gyakori, mellette egy további rögzítési stream szintén elvárt, de inkább 4-gyel szoktak kalkulálni hogy a ritkább kivételek esetén is biztosítható legyen a szolgáltatás, ez pedig rögtön 60 Mbps-et meghaladó szávszélt kíván. Ha e mellé még odaraknak egy szélessávú szolgáltatást 10-20 Mbps sávszéllel, úgy hogy függetlenül tudjon működni a TV-től már eléggé a 100 Mbps közelébe értek, szóval ennyi sávszélre igen szükség van.
HD VoD tartalmak esetén pedig idővel, főleg ha a kellő adatátviteli kapacitás rendelkezésre áll, könnyen bejöhetnek a Blu-Ray-el megegyező menőséget produkáló VoD-os tartalmat. Ott pedig akár még magasabb bitráták is előfordulnak. Egy 2 TV-s háztartással számolva két ilyen párhuzamos streammel megint erősen 60 Mbps sávszél igény jön ki, pont úgy mint a HD broadcast tartalmaknál. Szóval ez a szolgáltatás ismét szükségessé teszi a 100 Mbps-es adatkapcsolatot.
Azért az FTTH infrastruktúrát nem rövid távra építik a szolgáltatók, jővőbeli tartalékokkal is kell rendelkezniük. Kérdés broadcast esetén mikor jön majd az 1080p50/60, de talán 5 év távlatában történhet valami előrelépés ezen a fronton is ami némileg ismét növeli a bitráta igényt video tartalomnál.
Szóval ha hosszabb távra tervez egy cég akkor a HD video tartalmak mellett 100Mbps alatt nem igazán érdemes infrastruktúrát építeni. Nem véletlen hogy FTTH hálózatok esetén jellemzően erre is törekednek. A netes internet tv szerű tartalmakat pedig felesleges a broadcast jellegű tv szolgáltatásokkal hasonlítani, a kettő teljesen más kategória.
-
félisten
válasz shabbarulez #28 üzenetére
Egyetértek, a minőség megítélésénél. Munkahelyemen a 1080i videóknál már a 35MBit/sec is érezhetően rosszabb, mint a 45, ami a Blue-ray jelenlegi maximuma - ha jól tudom. Még h264-nél is van némi különbség.
Múltkor láttam egy 1080i-s adást egy bemutatón, ami 12MBit-es h264-el volt tömörítve, és kicsit ledöbbentem... Valami nagyon erőforrás kímélő algoritmust használhattak a tömörítésre, mert nagyon randa volt a kép. Annál többet kellene tudnia, még a 12MBit-nek is.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Loretto
veterán
Digi: azért olcsó mert kis területen szolgáltatnak, így próbálnak magukhoz csalogatni ügyfeleket. Ha nagyobb volumenű lenne a szolgáltatásuk, nyilván már nem ilyen szép áron kínálnák a portékát megítéésem szerint.
Lehet felületes voltam, de ez a beruházás már folyamatban van?Mod: az voltam, 2009-2013.
[ Szerkesztve ]
Soirée...
-
ALI_G
veterán
van pénz szarásig! már elnézést a kifejezésért
-
WonderCSabo
félisten
Nos kíváncsi vagyok, mennyibe fog ez fájni. Mindenesetre jó dolog, hogy fejlesztenek, mert Mo-n ADSl szempontjából elég rossz helyzetben vagyunk, az ezeréves telefonvonalakkal... Vki tudja azt, hogy a UPC milyen technológiát használ? És mennyi ott a max sávszél? Asszem optikain jön a tömbökig, és ott szétválasztjá koaxos kábelnetre. Mindenesetre nálunk a UPC Digital TV HD adásai elég szépek, sztem simán vannak 10-15Mb/sosak, emellett meg akár 20Mb/sos net, szóval az 45Mb/s körül van.
-
törölt tag
Nagyon jó ez a sávszélesség. Előtte viszont jó lenne elérni, hogy a 8 megabites ADSL az legalább a 4-et közelítse meg, és ne szakadozzon naponta 7-8szor.
Az egészben az a szép, hogy az adott területen SEMMILYEN más alternatíva nincs. Tehát vagy szív a cég ezzel, vagy nincs net...
-
félisten
válasz #64791808 #33 üzenetére
A régi routeremen nekem is 4,6MBit/sec volt a legnagyobb sebesség és napi legalább 10 szakadás volt. Az új rúterrel sosem szakad (napi 1, ahogy kell), és a sebesség is felment 5,2-re. Wáőőő...
Erre becsődöl a szolgáltatóm. Most a Trékomos 8 megásra fizettem be, kiváncsi vagyok, hogy mit tud majd...[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
bambano
titán
válasz WonderCSabo #32 üzenetére
A upc analóg technológiát használ, az nem úgy működik, mint az utp. A sávszélesség 750 és 860 MHz között mozog. Egy nagyobb területnek van egy önálló optikai node-ja, nem háztömbönként. Aszerint rakják le az optikát, hogy mekkora területet lehet tiszességesen koaxszal bekötni. Ahol a távolság ennél nagyobb, oda leraktak egy optikát.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
TeeJay
félisten
válasz WonderCSabo #32 üzenetére
ezeréves telefonvonal?
LOL
én eger mellett egy községben lakom a 90-es évek közepén volt bevezetve a telefon
azóta már szerintem mindenhol lecserélték a kábeleket az oszlopokon modernre szóval inkább 3-5évesre tippelném a kábelek életkorát itt nálunk bár nem tudom te hol élsz.
1km távra lakom a kisközponttól és vígan megy a 8megás DSL maxon, de még ADSL2+-on is lenne esélyem a max elérésére a T-com szakember szerint.
szerintem kicsit eltúlzod ezt a "Mo-n ADSl szempontjából elég rossz helyzetben vagyunk" dolgotMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
^Clown
addikt
Én személy szerint nem a T-t, hanem a digit várom, hogy végre kiépítse az infrastruktúrát nálunk (Bp., XI. ker., Gazdagrét).
-
Kobe
veterán
arra még várhatsz jó darabig. Nekem azt mondtá, hogy az első bejelentéstől számítva jó ha másfél éven belül lesz is valami belőle Ez vidéken b igaz, pesten valamivel gyorsabb de szerintem ott sem lesz 1-2 hónap alatt kész.....Nálunk áprilisban ígérték először reklámokkal, szeptembr elejétől kezdtek engedéllyel építkezni és rá még 9-10 hónap....
-
McLaca
őstag
Az árak már elérhetőek:
Apropó DIGI: nem 100Mbit megy be egy házba, hanem min. 1Gbit. Felváltva használ Gbites és Mbites switcheket a digi attól függően, hány lakásos a ház. Nálunk pl. 3 ház van egyenként 15 lakással. Középsőbe jön az optika, onnan jobbra-balra két-két 100Mbites UTP, azaz 15 lakásra jut 200Mbit, de ha nem elég, akkor Gbites switchre cserélnek, és akkor már 1000Mbit jut 15 lakásra. 4 szálas optikával dolgoznak, abból jelenleg 1 szálat használnak ki, de ha elfogy a sávszél, majd igénybe veszik a további szálakat is.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Archer
őstag
Szerintem nem túlozza el. Lehet, hogy nálatok viszonylag jó minőségű vonalak vannak de pl ahol én lakom (Balaton északi part) a nagyobb településeket/városokat kivéve elég balkáni a helyzet, örül az ember ha egyáltalán net van. Pedig ez a Balatonpart, nem is valami eldugott kis falu. Gondolhatod az olyan falvakban mi lehet (szerintem semmi).
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Battlefield 3
- Borongós őszt felvidító hardverportfólió
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért csak a Nintendo vadássza le az emulátorokat?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- iPhone X 64GB Silver Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3705
- HP Pavilion x360,14",FHD,i3-10110U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN10
- Cisco router-ek, switch-ek, tűzfalak (2x 2811, 2x ASA5520, 3x 3750)
- iPad Air 5 64GB Cellular Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3704/
- Garanciális Apple Watch Ultra 2 GPS+cellular -100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen