Újabb szabadalmi per: Huawei-Samsung

A Kínában és az USA-ban is megindított eljárás tárgya 11 Huawei-szabadalom.

A kínai Huawei bejelentette, hogy szabadalmi pert indítanak a dél-koreai Samsung ellen, mivel úgy ítélik meg, hogy utóbbi vállalat jogtalanul használt fel az okostelefonok gyártásánál több, a Huawei által levédetett megoldást. A pert Kínában és az Egyesült Államokban is megindították, és egyelőre meg nem határozott összegű kártérítést követelnek a 4G-s telefonoknál használt kommunikációs technológia, az operációs rendszerek, illetve a felhasználói felület licenc nélküli használata miatt. Ding Jianxing (Ting Csien-hszing) a Huawei szellemi tulajdonért felelős jogi osztályának vezetője közölte, hogy elvárják a Samsungtól, hogy felhagyjon a jogsértéssel, és kösse meg a szükséges licencszerződéseket.

Összesen 11 szabadalomról van szó, köztük például az a hálózati protokoll, mely az LTE-n biztosítja a szakadásmentes összeköttetést.

A Samsung szűkszavúan reagált a bejelentésre, csak annyit közöltek, hogy meg fogják védeni a vállalat üzleti érdekeit.

Habár az okostelefonos szabadalmi háború az utóbbi egy-két évben csendesedni látszik, azért bőven akadnak még perek, és ez a mostani is valószínűleg a verseny következménye, hiszen a Huawei egyre veszélyesebb riválisa a piacot meghatározó Samsungnak (Samsung: 23 százalék, Apple: 15 százalék, Huawei: 8,3 százalék).

Azóta történt

Előzmények