Átpártolnak HP-tól a Google-hoz a webOS Enyo fejlesztői

A HP szerdán jelentette be hivatalosan is, hogy a cég átszervezése miatt világszerte 27 ezer munkavállalót bocsátanak el, ám nemcsak ezeket az embereket veszítik el: elhagyja a céget a a webOS-re épülő, HTML5-alapú, nyílt forrású, objektumorientált JavaScript keretrendszer, az Enyo fejlesztőcsapata is – értesült belső forrásból a The Verge. A hír megjelenése utáni frissítések már pontosították az információt, ezek szerint nem a teljes fejlesztői gárda távozik, ám a Google-hoz igyekvők között van a projekt vezetője, Matt McNulty is.

Az Enyo fejlesztése az egyik legfontosabb eleme a HP Open webOS projektkének, így érthető, ha ez a lépés némi bizonytalanságot okozott a szaksajtóban – még akkor is, ha a HP, bár hallgatólagosan elismerték az értesülést, hivatalos közleményben leszögezte, hogy elkötelezettek e fejlesztést illetően, és mindenképp tartani fogják a januárban meghirdetett ütemtervet.

Az sem világos, hogy a távozó mérnökök vajon milyen feladatra érkeznek a Google-hoz, a legvalószínűbb találgatásnak az tűnik, hogy szaktudásukat és az Enyoval kapcsolatos ismereteiket az Android vagy a Chrome fejlesztési csapatában fogják kamatoztatni.

Azóta történt