Hárommilliárdot fizet a HP az Aruba Networksért

A HP tegnap közleményben erősítette meg, hogy az Aruba Networks felvásárlását tervezik, és hárommilliárd dollárt fizetnek a hálózati, hálózatbiztonsági termékeket gyártó vállalatért.

A körülbelül 1800 alkalmazottat foglalkoztató, legutóbb 729 millió dolláros éves árbevételt produkáló cégért a HP 2,7 milliárdot fizet készpénzben, illetve adósságot vállal át. A tranzakciót már mindkét társaság igazgatótanácsa jóváhagyta, és a megállapodás értelmében az Aruba a HP vállalati üzletágának része lesz, melyet Antonio Neri irányít. A bekebelezett vállalat vezérigazgatója, Dominic Orr, illetve stratégiai és technológiai vezetője, Keerti Melkote maradnak, és közvetlenül Nerinek tartoznak beszámolási kötelezettséggel. Az ügylet lezárására várhatóan a HP üzleti évének második felében kerül sor.

A HP a felvásárlástól azt várja, hogy a cégeknek kínált vezeték nélküli megoldásaik egységesebbek és magasabb színvonalúak lesznek, értékesítéseik pedig növekedni fognak. Az Aruba mellett a HP versenytársai a WLAN-piacon a Cisco (48,4 százalék) és a Ruckus (6,3 százalék) voltak, de jelen állás szerint a HP és az Aruba együtt 17,3 százalékkal a másodiknak számít, és közösen már hatékonyabban vehetik fel a versenyt a piac első számú szereplőjével.

Azóta történt

Előzmények