2019. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

A LinkedIn felvásárolja a Lynda.com oktatási portált

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

1,5 milliárd dolláros üzletet jelentettek be. Egyelőre külön kezelik majd a Lyndát, de az integrációt megkezdik.

A világ legnagyobb üzleti közösségi hálózata, a LinkedIn bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárért felvásárolják a Lynda oktatási portált, ahol videókurzusokon lehet tanulni Photoshopról, webdizájnról, fotózásról, illetve különböző digitális térben végezhető folyamatokról.

Hirdetés

A felvásárlásról a LinkedIn közleménye alapján kiderül, hogy a vételár nagyjából felét (52 százalékát) készpénzben, a maradék 48 százalékot pedig részvényben fizetik ki az Eric Robinson vezette csapatért. Az üzlet várhatóan 2015 második negyedében le is zárulhat.

A Lynda a tavalyi évben húsz százalékkal növelve bevételét 150 millió dolláros forgalmat hozott Lynda Weinmannak és tulajdonostársainak. A cég nyilvános adatai alapján ennek kétharmada magánemberektől, harmada pedig üzleti vásárlóktól érkezett. A Deloitte felmérése alapján az online oktatás piaca mintegy 130 milliárdos forgalmat generál évente.

A bejelentés megállította a részvények árának csökkenését
A bejelentés megállította a részvények árának két hónapja tartó csökkenését (forrás: Wikinvest)

A LinkedIn egyelőre mindenképp megtartaná a Lynda.com oldalt és továbbra is külön kezelné azt, de a LinkedIn integrációt azért megkezdik. Az alkalmazottak többségét várhatóan meg tudják majd tartani a tulajdonosváltást követően is.

Az akvizíciót Weinman és a LinkedIn vezetősége is nagyon lelkesen hajtja végre. Ryan Roslansky, a LinkedIn globális tartalmáért felelős vezetője blogján azt írja, rengeteg időt töltött már el azon gondolkozva, hogyan lehetne segíteni az álláskeresők munkáját és szakmai fejlődését. Szerinte a Lynda.com felvásárlásával elérhetik ezt.

A bejelentés hatására a LinkedIn részvényei iránt megnőtt a kereslet, az árfolyam pedig 3,6 százalékos pluszban áll,

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.