Impozáns tervek és felvásárlás az Intel háza táján

Az Intel megállapodott a Lantiq megvásárlásáról. A német kommunikációs chipeket gyártó vállalalat felvásárlásának részletei azonban titkosak, a teljes folyamat 3 hónapot vesz igénybe.

A Lantiq 2009-ben alakult az Infineon Techonolgoies AG jóvoltából, tőlük a Golden Gate Capital befektetési csoport vásárota meg, nagyjából 400 millió dollárért.

Az Intel eddig is jó terjedelmes porfólióval rendelkezett a dolgok internete terén, de az akvizícióval újabb jelentős lépést tettek az okosotthonok felé. A Lantiq ugyanis chipeket és szoftvereket is készít a távközlési szolgáltatók szélessávú kommunikációs eszközeibe, kifejezetten hálózati technológiákra specializálódva.

Kirk Skaugen, az Intel alelnöke szerint a Lantiq szépen belesimul majd a CCG (client computing group) munkájába, ez az osztály ugyanis a mindennapi eszközökre igyekszik internetet juttatni. Skaugen szerint az akvizíció nagymértékben hozzájárulhat majd ahhoz, hogy az Intel  és más cégek eszközei közötti kapcsolódás könnyebb és gördülékenyebb legyen.

Az Intelnél 2018-ra azt várják, hogy 800 millió fölé emelkedik az okosotthonok száma.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények