Megkérték Joe Bident, hogy tegye tiltólistára a Honort

Sok amerikai politikus kampányol Biden elnöknél azért, hogy a Honor is kerüljön fel az amerikai feketelistára.

Hónapok óta vitatéma az amerikai politikában, hogy kerüljön-e fel a Honor is arra az amerikai tiltólistára, amely miatt a Huawei lassan, de gyakorlatilag eltűnt a mobilpiacról.

A Huawei a márka megmentése miatt adta el korábban a Honort, amely hivatalosan független cégként működik, és Kínában már a harmadik legkeresettebb okostelefon-gyártó.

Marco Rubio vezetésével amerikai szenátorok egy csoportja a hét végén arra kérték a Biden-kormányt, tegyék feketelistára a Honort, mert az nemzetbiztonsági fenyegetés.

Rubio levele szerint a Honor a kínai kormány „keze”, és hozzáférést szerez azokhoz az értékes amerikai technológiákhoz, amelyeket már megtagadtak a Huawei-től. Rubio szerint a Honor kiválásával a kínai vezetés egy kritikus amerikai exporttilalmat akart megkerülni. Rubio és társai azt is mondják, hogy a kereskedelmi minisztérium válasz nélkül veszélyes precedenst kockáztat. Ez már a sokadik csoportos amerikai felhívás a Honor tiltólistára tételével kapcsolatban.

A Honor jelenleg számos amerikai partner támogatását élvezi, így a nemzetközi piacra szánt készülékein a Google-szolgáltatások is használhatóak. A Honor október 26-án tart egy rendezvényt Európában, és a szivárgások szerint a Honor 50-et és a Honor 50 Lite-ot is piacra dobja a régióban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények