Holdinggá alakul az econet

Az econet belekezdett egy olyan, holdingszerű cégcsoport létrehozásába, ahol az egyes tevékenységi területek önálló társaságokban világosan elkülönülnek, így a különböző üzletágak jövedelmezősége tisztán megítélhetővé válik. Az econet ezért ebpp.hu Rt. néven külön társaságot hozott létre az elektronikus számlabemutatási és fizetési (EBPP) projekt lebonyolítására. A céget 30 millió forint alaptőkével alapították.

Az ebpp.hu mellett 50 millió forintos törzstőkével létrehozták az econet Invest Vagyonkezelő Kft.-t. A cég megalakítására ázsióval kerül sor, a kft. saját tőkéje egy éven belül eléri a 400 millió forintot. A társaságok megalapítására a 2004. február 17-i közgyűlésen elhatározott zártkörű tőkeemelésből befolyt pénzbeli hozzájárulások biztosították a fedezetet – közölte az econet.

Az ebpp.hu Rt. feladata az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer magyarországi létrehozatala és működtetése, míg az econet Invest Kft.-é a társaság meglévő – és a jövőben esetleg diverzifikálódó – befektetési portfoliójának kezelése.

Április folyamán az econet.hu Rt. megkezdte korábbi alaptevékenységének az Eco.Net Hungary kft.-be történő átcsoportosítását. Ez a jelenlegi szerződésállományt nem érinti, jelentőséggel csak a 2004. május után kötendő szerződések esetén bír.

Azóta történt