Pofon az önvezetésnek: bekeményít az USA az önvezető autók piacán

A Cruise-botrány kapcsán az USA közlekedési minisztere leszögezte: minden lehetséges eszközzel gondoskodnak róla, hogy az önvezető autók biztonságosak legyenek.

Pete Buttigieg amerikai közlekedési miniszter közölte, hogy az USA mindent megtesz, hogy hatósági erővel gondoskodjon arról, hogy a Cruise cég és a többi vállalat önvezető autója biztonságosan van alkalmazva.

Vasárnap lemondott a Cruise vezérigazgatója, miután bocsánatot kért a dolgozóktól, a vállalat ellen pedig amerikai vizsgálat kezdődik, miután minden járművét kivonták az USA útjairól. A dominót egy október 2-i baleset indította el, amiben a Cruise robottaxija egy másik járművel való balesetben magával sodort egy gyalogost. A gyalogosvédelem kapcsán az NHTSA is vizsgálatot indított a Cruise ellen.


[+]

Kalifornia közlekedési hatósága már októberben közveszélyesnek nyilvánította és kitiltotta a Cruise robotautóit az utakról. Szervezetek tucatjai sürgetik a közlekedési minisztert, hogy tegyen többek az önvezető autók biztonsága kapcsán, ágazati szintű vizsgálatot követel a legtöbb szereplő, hogy fényt derítsenek a színfalak mögötti biztonsági hibákra.

A nyilvánosság bizalmát alapjaiban rengeti meg, továbbá a hatóságokkal való munkát is megborítja ez az ügy, mondják a szakértők.

Azóta történt

Előzmények