Újabb adatközpontot vásárol a GTS

A GTS Central Europe ma bejelentette, hogy felvásárolja a cseh Sitel prágai adatközpontját, mely – 2270 négyzetméteres alapterületével – Közép-Európa legnagyobb forgalomkicserélő központja, és olyan ügyfeleket szolgál ki, mint például a Tesco, az Interoute vagy a Mobilkom. Az központ 2010-es bevétele 6,3 millió euró volt.

A GTS az akvizíció bejelentésével együtt azt is közölte, hogy CE Colo néven új vállalatot alapít, amely az adatközponti szolgáltatásokra kíván összpontosítani. Az új cég működése a GTS-csoport 13 már meglévő adatközpontjára, valamint a most felvásárolt Sitel adatközpontra épül. „Mivel adatközponti üzletágunk komoly növekedést könyvelhetett a múlt évben, úgy döntöttünk, CE Colo néven külön céget alapítunk a számára. A CE Colo az első és egyetlen régiós lefedettséget kínáló adatközponti szolgáltató” – magyarázta Adam Sawicki, a GTS csoport ügyvezető igazgatója.

A Prága 10. kerületében található Sitel adatközpont jelenleg 2270 négyzetméteren üzemel – de a terület további 700 négyzetméterrel bővíthető –, szolgáltatásait mintegy 130 cég veszi igénybe. A létesítmény Európa nyolcadik legnagyobb forgalomkicserélő központja, amelyen a teljes csehországi forgalom 55 százaléka áthalad. Az adatközpont részét képezi továbbá 145 kilométernyi optikai hálózat is, amely számos prágai hálózati csomópontot kapcsol össze.

„A Sitel Adatközpont felvásárlásával 35 százalékos piaci részesedést értünk el Csehországban, amivel elsők vagyunk a piacon. Emellett az Interware tavalyi felvásárlásával Magyarországon is jelentősen megerősítettük pozícióinkat, ami kedvezően hat a teljes régióban elért teljesítményünkre” – mondta Jan Daan Luycks, az újonnan alapított CE Colo ügyvezetője. A CE Colo összesen 14 adatközpontot működtet majd Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában. A létesítmények összterülete meghaladja a 13 ezer négyzetmétert, és együttesen több mint kétezer ügyfél kiszolgálására alkalmasak.

Azóta történt

Előzmények