Dél felé terjeszkedik optikai hálózatával a GTS

A GTS Central Europe kiépítette Szerbia felé a második optikai kábeles határkeresztezését, valamint Szlovénia irányába is bővítette regionális optikai hálózatát – jelentette be az alternatív távközlési szolgáltató. A lépés része a GTS regionális terjeszkedési stratégiájának.

Hirdetés

A Szerbia felé irányuló hálózatbővítés keretében a GTS Szegedről kiindulva Tompánál valósította meg második optikai kábeles határkeresztezését, amellyel immár redundáns, nagy sebességű összeköttetéseket biztosíthat ügyfelei részére, akár Belgrádig. Az új hálózati szakasz jelenleg nX10 Gigabit/s kapacitással rendelkezik, de igény szerint nX40 Gigabit/s sebességig tovább bővíthető.

A GTS csoport Szlovénia felé irányuló terjeszkedésének első lépéseként összekapcsolódott a szlovén telekommunikációs piac egyik vezető szereplőjével, amelynek köszönhetően 2010 novemberétől nagykereskedelmi szolgáltatásokat biztosíthat távközlési partnereinek. Az összekapcsolódás érdekében a GTS Zalaegerszeg és Rédics között 81 kilométerrel bővítette optikai hálózatát.

„A GTS csoport komoly piaci lehetőséget lát a nemrégiben liberalizált dél-kelet európai távközlési piacokon, amelyek ma már nyitva állnak az új belépők előtt. Ez a térség azért is kiemelt jelentőségű számunkra, mert kiváló kiindulópontja lehet a Bulgária, Macedónia, Koszovó, illetve Albánia felé irányuló további hálózatbővítési terveinknek” – mondta el Artur Ostrowski, a GTS Central Europe nemzetközi szolgáltatásokért felelős igazgatója.

A csoport jelenleg több mint 17 ezer kilométernyi saját tulajdonú optikai hálózatot működtet Közép-Európában, amelyek összekapcsolják Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország és Románia legnagyobb városait.

Azóta történt

Előzmények