Új eszközök a YouTube-on

A videomegosztó hivatalos blogján jelentette be Nundu Janakiram termékmenedzser, hogy tovább bővítik a videók kezelési eszközeit. Arra már jó ideje van lehetőség, hogy a felhasználók a feltöltött videót úgy linkeljék be, hogy az egy adott időponthoz ugorva játssza le a felvételt, ám nemsokára újabb három hasonló opció áll majd rendelkezésre.

Hirdetés

Az egyik eszköz a más videomegosztókról már ismert menet közbeni előnézet lesz: elegendő a kurzort a videó keresősávjára illeszteni, és ekkor felugrik egy előnézeti kép, mely az abban az időpillanatban játszott tartalmat mutatja, így könnyebb dönteni, hogy honnantól kívánjuk nézni a filmet, klipet.

YouTube

A másik eszköz azokat segíti, akik leállítottak valahol egy hosszabb videót, majd később folytatják. Hogy könnyebben megtalálják, hol is tartottak, ezért egy előnézeti képekből álló sorozat jeleníthető meg a keresősáv fölött, ezek alapján lehet tájékozódni.

YouTube

A harmadik eszköz is azok számára hasznos, akik a most már szép számmal található teljes filmeket nézik a YouTube-on. Egy adott időpillanat megtalálása jelenleg elég nehézkes, e problémán igyekeznek azzal segíteni, hogy lesz majd egy „időzoom” eszköz, amelyik megjelenít a keresősáv fölött egy második keresősávot, ahol másfél percen belül lehet az egérrel finomkeresést végezni.

YouTube

Az új eszközök a következő hetekben fokozatosan lesznek elérhetőek a felhasználók számára.

Azóta történt

Előzmények

  • Össztűz a Google-ra Európában

    A Microsoft és néhány más vállalat panasza egyelőre még csak pletykának számít, de az EU-s megbízásból vizsgálódó franciák már komoly kifogásokat emeltek.

  • A magyar fotósoknak is munkát adhat a Google panorámaképes adatbázisa

    Hasonló képes hirdetéssel sokan foglalkoznak Magyarországon is. A lokalizáció után a Google vállalkozása nagy lehetőséget jelenthet nekik is – amennyiben meg tudnak állapodni.