Újabb hatalmas adatközpontot épít a Google

A hivatalos blogban jelentette be ma Joe Kava, a Google adatközpontokért felelős alelnöke, hogy a megnövekedett igények miatt Ázsiában további fejlesztést indítanak el: habár még alig másfél éve, hogy megnyitották a 2011-ben elindított építkezés után elkészült szingapúri adatközpontot, újabb projektbe vágnak bele, és egy hasonló nagyságú központot építenek ugyanitt.

Az alelnök mindezt azzal indokolja, hogy ebben a régióban szinte felfoghatatlan mértékű a fejlődés, a felhasználói tábor mennyiségi és minőségi növekedése, ezért ezeket az igényeket ki kell szolgálni.

Google - Szingapúr
[+]

Az új, a már meglévőhöz hasonló nagyságú központ a terveik szerint 2017 közepén állhat munkába. Konkrét összeget nem közöl a vezető, de az utalásból úgy érthető, hogy körülbelül 500 millió dolláros befektetés lesz, amely nagyjából fele az Ázsiába szánt adatközpont-fejlesztési előirányzatnak.

Az új adatközpont az ígéret szerint maximálisan környezetbarát lesz, és már most megkezdték a leendő munkavállalók toborzását.

Azóta történt

  • Sorra hódolnak be a cégek az oroszoknak

    Az adatlokalizációs törvény szeptember elsejével lép életbe, a pletykák mellett egyre több vállalat ismeri el, hogy a felhasználók adatait orosz szerverekre költöztette.

Előzmények