Újdonságokkal ünnepli szülinapját a Google Street View

Egy éve indult el a Google azóta igen népszerűvé vált, virtuális városnézést kínáló szolgáltatása, a Street View. A fejlesztők a születésnapot egy jelentős nagyságú adatbázis-frissítéssel ünneplik: 35 új várost, területet lehet mostantól bejárni, illetve a már meglévők közül 15 esetében javított vagy bővített képanyagot helyeztek el a szervereken. Külön érdemes megjegyezni, hogy a megtekinthető városok mellett 10 új nemzeti parkot, illetve üdülőhelyet lehet bejárni.

A hivatalos blogban Frank Taylor kissé sajnálkozva jegyzi meg, hogy ezek az frissítések mind amerikaiak, de – ahogy arról több híradás is beszámolt már– igen komoly munka folyik Európában is. A képek minőségét is javították, illetve a személyiségi jogi aggályok miatt most már használják azt az arcfelismerő programot, amellyel a felvételeken felismerhetetlenné teszik a lefényképezett járókelőket. Az újdonságok listája megtekinthető a Google Lat Long blogban.

Valószínűleg igen népszerű lesz az a közösségi tér is, amelyet Google Earth Hacks oldalán indítottak el, s ahol például tematikusan gyűjtik össze a felhasználók a legérdekesebb helyeket, képeket, a hibás felvételeket stb.

street view errors

Azóta történt

Előzmények