Hangalapú azonosításra gyúr a Google?

Az érintett vállalkozás tegnap jelentette be weboldalán, hogy a Google felvásárolt egy izraeli központú kezdő vállalkozást (tényleg kezdő: mindössze két hónapja alapították), a SlickLogint, mely olyan technológiát fejleszt, amely lehetővé teszi a hangalapú azonosítást, hogy kiváltsák a webes közegben a begépelendő jelszavakat/PIN-kódokat (a leírás szerint nem a felhasználó, hanem a telefonja kommunikálna hangokkal). A megegyezés pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, sőt, a Google egyelőre még nem is erősítette meg hivatalosan az akvizíciót.

A weboldalon csak annyi olvasható, hogy a gyakran bonyolult és időnként idegesítő begépeléses bejelentkezési módra kerestek alternatívát, hogy egyszerűbb váljon a biztonságos kapcsolódás – referenciaként azt hozzák fel, hogy a három alapító az izraeli hadsereg kibervédelmi egységénél szerezte képesítését, és több mint hat éve dolgoznak kiemelt biztonsági projekteken.

Mivel még szinte meg sem száradt a tinta a cég bejegyzési papírjain, így érthető, hogy kész terméket jelenleg nem tudnak bemutatni, a weboldaluk is szinte tartalom nélküli – épp ezért érdekes, hogy a Google mégis látott fantáziát bennük.

Az nagyon valószínű, hogy a már bizonyított kétfaktoros autentikációt kiegészítő, azt egyszerűsítő technológiáról lehet szó.

Előzmények