Ezentúl elárulja a Google, hogy miért jelenít meg egyes keresési találatokat

Betekintést enged a színfalak mögé a Google, kiderül, mi alapján válogat ki egyes találatokat a keresője.

A Google idén kezdett el megjeleníteni egy olyan információs dobozt, amely a felhasználóknak a számukra kevésbé ismerős forrásokkal kapcsolatban igyekezett segíteni, a Wikipediáról átvett adatokkal.

A menüt a keresési találat jobb felső sarkában lévő három pontos ikonon keresztül lehet elérni, további háttérinformációt biztosít egy weboldalról. Ezt a részt frissíti most a Google, amely már azt is elárulja, hogy a kereső algoritmusa hogyan és miért jutott el egyes konkrét találatokig a kereséskor.

A mostani változtatás nem a weboldalakra koncentrál, hanem a Google algoritmusainak működésére, valamint arra, hogyan köti össze a keresési feltételek egyes oldalakkal. A konkrét találatok megjelenítésekor a kulcsszavak és kifejezések mellett a nyelvet és a releváns földrajzi helyzetet is figyelembe veszik.

A vállalat szerint a cél az, hogy segítsék azokat, akik nem igazán ismerik a Google keresési rendszerét. Így jobban érthető lesz számukra, hogy mi történik kereséskor a színfalak mögött, és hatékonyabban tudnak majd keresni a jövőben. Elsőként Amerikában és angolul élesítik a változtatásokat, de a következő hónapokban elvileg mindenkihez eljutnak.

Azóta történt

Előzmények