A Google új hibajelentő oldalt indított

Egységesítették a különálló platformokat, és továbbra is fizetnek a releváns jelentésekért.

A Bughunters nevet kapott oldal valójában egy platform, a felhasználók a Google, az Android, az Abus, a Chrome és a Play felismert hibáit egyaránt bejelenthetik.

Ebben az a nagy újdonság, hogy a fent említett szoftverek és szolgáltatások sebezhetőségeinek jelentésére mindeddig külön oldalakat használtak, most ezt egységesítették. A Bughunters párhuzamosan indult el egy másik kezdeményezéssel, a Bug Hunter University nevű projekttel, mely abban igyekszik segíteni az érdeklődőknek, hogy milyen módon képezhetik magukat a sebezhetőségek „vadászatában”, feltárásában.

Ezek mellett a vállalat frissíti a hibavadászok ranglistáját is – ez a lista többek között segítheti a résztvevőket, hogy egy álláskeresésnél jó pontokat szerezzenek maguknak –, illetve újra felhívják arra a figyelmet, hogy egy sebezhetőség feltárása az illető számára – időnként – jelentős pénzjutalommal is jár a cég részéről.

A Google által megadott adatok szerint a mintegy tízéves hibakereső projekt elindítása óta 2022 szakember és feltörekvő tehetség több mint 11 ezer hibát tárt fel a vállalat platformjaiban, nekik összesen több mint 29 millió dollár jutalmat fizettek ki.

Előzmények