Végrendelkezési lehetőséget biztosít a Google

A Google tegnap egy új szolgáltatást jelentett be, mely arra a mind gyakrabban felmerülő kérdésre igyekszik választ adni, hogy mi történjék a felhasználók „digitális javaival”, ha az illető meghal.

Az új szolgáltatás – tapintatosan kiválasztott – neve: inaktívfiók-kezelő (Inaktív Account Manager), elérni pedig a Google-fiók beállítási oldaláról lehet.

Habár egy fiók inaktívvá válása bekövetkezhet természetesen haláleset folytán is, de a felhasználók egyéb okokból is akadályoztatva lehetnek, és a szolgáltatás arra ad módot, hogy ezt a helyzetet valahogy kezelhessük. Például be lehet állítani egy időtartamot, hogy amennyiben ezalatt nem jelentkezik be a felhasználó, onnan kezdve kapja meg a fiók az inaktív minősítést. A lejárat előtt nem sokkal a rendszer automatikusan figyelmeztet a közelgő határidőre. Ezt az értesítést kérhetjük családtagok, barátok, ismerősök címére is, illetve egyéb felhasználói jogokat is megoszthatunk velük. valamint természetesen arra is van mód, hogy megbízzuk a Google-t, hogy az inaktívvá vált fiókot automatikusan töröljék.

Google

Előzmények