(Frissítve!)Rendszerhiba miatt félreküldi az üzeneteket a Google Talk

A Twitteren, a Google fórumain és online lapoknak is számos Google Talk felhasználó jelezte, hogy a csevegőprogram félreküldi az üzeneteiket, esetenként olyanoknak is, akik egyáltalán nem szerepelnek a kapcsolati listájukban. Eleinte nem volt tiszta, hogy a hiba milyen esetekben lép fel, de mostanra úgy néz ki, hogy azoknál csúsznak félre az üzenetek, akik még a régi Gtalkból próbálnak olyanoknak üzenetet küldeni, akik már váltottak a néhány hónapja bemutatott Google Hangoutsra.

Mivel a Google azonnali üzenetküldő szolgátatásait rengetegen használják, sőt számos munkahelyen munkaeszköz is, felettébb zavaró egy ilyen hiba felbukkanása, hiszen egyetlen félreküldött üzenet is komoly gondokat okozhat munkában és magánéletben egyaránt.

A Google természetesen azonnal reagált, és az első bejelentések óta dolgoznak a hiba elhárításán, de egyelőre még mindig hibásan üzemel a szolgáltatás.

Frissítés: a Google itteni idő szerint háromnegyed kettőre kijavította a hibát, de még előfordulhatnak kisebb fennakadások.

Előzmények