Na, mit nem csinált még eddig a Google?

A Google közölte, hogy hamarosan megindul egy új szolgáltatásuk tesztje: a Google Express házhozszállítási szolgáltatásukat bővítik, és a jövőben a friss élelmiszerek is rákerülnek a listára – értesült a Bloomberg hírügynökség.

A korábban is meglévő árukiszállítási szolgáltatást tavaly szervezték át alaposan, akkor kapott új nevet is. Ám mindeddig egyéb áruk, köztük tartós élelmiszerek kiszállítását vállalták a szerződött partnerek választékából. Ezen változtatnak most – mondta el Brian Elliot az Express üzletág vezetője. Újabb áruházakkal is kötöttek szerződést, és kezdetben csak két városban – az egyik San Francisco – indítják el a tesztüzemet. Ezzel a lépéssel hivatalosan is versenybe szállnak az Amazonnal, illetve az USA-ban már startupként is népszerű Instacart vállalkozással. Elliot azzal indokolta a bővítést, hogy az egyébként még mindig kísérletként futó Express igen jó visszajelzéseket kapott, ám a vevők hiányolták a nagyobb választékot.

Az Express egyébként már az Egyesült Államok több államában és nagyvárosában elérhető, de csak a fönt említett, korlátozott választékkal. A szolgáltatás díja 95 dollár egy évre, vagy havonta 10 dollár tagoknak, egyébként öt dollár rendelésenként, ezzel egy árnyalatnyival olcsóbbak, mint az Amazon.

Előzmények