Lehet szavazni a Google logópályázatának döntőseire

Közel 18 000 hazai iskolás nevezett a Google Magyarország „Doodle 4 Google – Nekem Magyarország...” című rajzpályázatára. A döntőbe jutott rajzokra mától egy héten keresztül lehet szavazni a verseny weboldalán. A győztes alkotás a tanév utolsó napján, június 15-én jelenik meg a Google hivatalos logója helyén a google.hu-n.

A vállalat világszerte számos országban rendez „Doodle 4 Google” versenyeket diákok számára, ezeken a feladat a Google logójának egy adott eseményhez, témához igazított átdolgozása (doodle). Ilyeneket jeles személyek, események évfordulóira a Google maga is készít, a magyar internetezők találkozhattak már például március 15-re vagy épp Gábor Dénesre emlékező ábrával a google.hu oldalon.

„Világszerte sok országban szervezett már a Google helyi képviselete hasonló versenyeket, de sehol ilyen nagy arányban nem érkeztek pályázatok, mint most Magyarországon. Minden 200 iskolásból 3 rajzolt, egyúttal pedig támogatta a Bátor Tábor Alapítványt” – mondta Heal Edina, a Google Magyarország vezetője.

Az első magyar „Doodle 4 Google” verseny témája „Nekem Magyarország...” volt, a diákok 4 korcsoportban küldhették be rajzaikat. A zsűri – Balázs Áron grafikus, Boros Lajos műsorvezető és képzőművész, Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója és Oroszlán Szonja színész – kiválasztotta minden korosztályból a 15-15 általuk legjobbnak ítélt alkotást. A döntés ezt követően az internetezők kezébe kerül, akik a pályaművekre május 30-tól egy héten keresztül szavazhatnak.

Az egyes kategóriák nyertesei egy-egy laptoppal lesznek gazdagabbak, illetve gondviselőjükkel együtt elutazhatnak a Google európai fejlesztőközpontjába Zürichbe. Az összességében legtöbb szavazatot kapó pályázó rajza június 15-én egy napig látható lesz a Google magyarországi főoldalán, emellett iskolája 1 millió forint támogatásban részesül.

A döntőbe jutott alkotások július 31-ig nyomtatott formában is megtekinthetőek lesznek – nyitva tartási napokon – a Műcsarnok Kávézójában.

Azóta történt

Előzmények