Megjelent a stabil Chrome 12

Chrome-logóA Chrome stabil kiadásoknak fenntartott csatornájában tegnap megjelent a böngésző 12-es kiadása (egészen pontosan a 12.0.742.91 verzió). A stabilitást és a biztonsági hibákat javító szokásos frissítések mellett az új főverzióba több kisebb-nagyobb fejlesztés került.

A böngészés biztonságát fokozza, hogy az új verzió nemcsak az adathalász és kártékony kódot tartalmazó oldalakra figyelmeztet, hanem akkor is, ha „bizonyos típusú” rosszindulatú állományt szeretnénk letölteni a számítógépre. Apró újítás, hogy mostantól lehetőség van a beépített Flash Player által helyben tárolt adatok, cookie-k törlésére – ezt korábban csak egy, az Adobe weboldalán elérhető alkalmazással lehetett megoldani.

A Chrome 12 támogatja a 3D CSS hardveres gyorsítását, ami az ezt a technológiát használó weboldalakon – ilyenek találhatók a Google demóoldalán – zökkenőmentesebb megjelenítést biztosít. Apróság, hogy az Omniboxból a nevük begépelésével közvetlenül is indíthatók a telepített appok, hogy a szinkronizáció bekerült az új beállítások menübe, és eltávolították a böngészőből a Google Gearst.

A Google Chrome új verziója letölthető a böngésző weboldaláról, míg azoknál, akik a korábbi kiadást használják, automatikusan települ.

Azóta történt

  • Megjelent a Chrome 13 stabil kiadása

    Az új verzió fő újdonsága az azonnali oldalbetöltés és a nyomtatási előnézet. 17 ezer dollárt fizetett ki a cég a befoltozott biztonsági hibákért.

Előzmények