Töretlen a Windows 7 népszerűsége a régióban

Továbbra is a Windows 7 a legnépszerűbb operációs rendszer a magyar, cseh, lengyel, szlovák, észt, lett és litván internetezők körében a Gemius legrissebb kimutatása szerint. A vizsgált országokban átlagosan a PC-k felén fut Windows 7, a legnagyobb részesedése Litvániában van 57 százalékkal, a legalacsonyabb pedig Szlovákiában, 41 százalékkal. Érdekesség, hogy – bár a Gemius jelentése nem részletezi a nem-Microsoft operációs rendszerek megoszlását az egyéb kategóriában – az utóbbi országban a gépek több mint egynegyedén nem Microsoft rendszer fut, ez nagyságrendekkel több, mint az elemzésben szereplő többi ország esetében.

Tavaly év végi megjelenése óta a Windows 8 nem tett szert túl nagy népszerűségre a PC-tulajdonosok körében, jelenleg 4 és 6 százalék között mozog a részesedése, alig megelőzve ezzel a hírhedten népszerűtlen Windows Vistát.

A Windows XP-től hiába szeretne végre egyszer s mindenkorra megszabadulni a Microsoft, a már 12. életévét is betöltött operációs rendszert még mindig nagyon sokan használják, a vizsgált országokban átlagban minden negyedik gépen fut XP.


[+]

Előzmények