Frissítette a Sentinelt a Novell

A Novell kiadta a Sentinel biztonsági információ- és eseménykezelő megoldásának első saját fejlesztésű frissítését. A Sentinelhez a szoftvercég az e-Security 2006. áprilisi felvásárlásával jutott hozzá, a frissítés kiadása pedig fontos lépést jelent a Novell számára a biztonsági és megfelelőségi tevékenységek valós idejű, teljes vállalatot átfogó egységesítése felé. Ennek szellemében a Sentinel a biztonsági és eseményfigyelési, valamint reagálási és jelentéskészítési képességek segítségével teljes mértékben együttműködik a Novell platformjával, többek között a SUSE Linux Enterprise Serverrel és a személyazonosság-kezelési termékekkel is.

A Sentinel olyan megoldást kínál, amely integrálja és folyamatosan figyeli a szervezet teljes hálózati infrastruktúrájából származó információkat, többek között a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési termékekből, valamint külső fejlesztői rendszerekből és eszközökből származó adatokat. Ezek az eszközök lehetnek tűzfalak, útválasztók, vírusvédelmi termékek, eszközfelderítő és -leltározó alkalmazások, konfigurációkezelő megoldások, behatolás-megelőző rendszerek, mainframe rendszerek, hálózati eszközök, sebezhetőségvizsgálók és terhelésszabályozók. A hálózat különböző részeiből származó információk egyesítése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a rendszerekhez, eszközökhöz és emberekhez kapcsolódó tevékenységek átfogó, valós idejű megjelenítése nyújtotta előnyöket ki tudják használni. Ezáltal gyorsabban reagálhatnak a fenyegetésekre, és hatékonyabban dokumentálhatják az informatikai ellenőrzési folyamatok eredményességét – állítja a Novell.

Azóta történt

Előzmények

  • Nyereséges maradt a Novell

    A Linuxra építő szoftvercég is kénytelen felülvizsgálni az elmúlt évek részvényopcióinak könyvelését.

  • Menesztették a Novell vezetőit

    A tulajdonosok elégedetlensége végül Messman és a pénzügyi vezérigazgató lecserélését eredményezte.

  • IT-biztonsági céget vett a Novell

    72 millió dollárt fizetett a Novell az e-Security megszerzéséért, melynek díjnyertes szoftverét már májustól forgalmazza.