Feltörték a Hotmailt?

Hotmail-fiókok ezreinek bejelentkezési adatait tették közzé az interneten – írja a Neowin.net. Az informatikai blog értesülése szerint a listát egy anonim felhasználó töltötte fel a pastebin.com weboldalra, melyen fejlesztők szoktak programkódokat megosztani egymással. A felhasználói azonosítók és jelszavak párosait tartalmazó adatokat azóta törölték az oldalról,  de a hírt jegyző Neowin-adminisztrátor állítja: azok a részletek, melyeket láttak belőle, valósnak tűntek.

A listán több mint 10 ezer Windows Live Hotmail (@hotmail, @msn.com és @live.com végződésű) fiók bejelentkezési adatai szerepeltek, de mivel az ábécésorrendbe rendezett adatok csak a b kezdőbetűig tartottak, feltételezik, hogy jóval több lehet a feltöltő birtokában. Ilyen személyes adatokhoz a szolgáltatás feltörésével vagy esetleg adathalász-levelek millióinak kiküldésével lehet hozzájutni.

A Neowin értesítette a Microsoftot az esetről. A szoftvervállalat szóvivője a BBC-nek megerősítette, hogy tudnak az állítólagos jelszavak közzétételéről, és elmondta, hogy jelenleg „aktívan vizsgálják” a helyzetet, és a lehető leghamarabb megteszik a szükséges lépéseket. Addig is, amíg folyik a vizsgálat, javasolt a jelszavak és az ellenőrző kérdések megváltoztatása – tanácsolja a blog.

Azóta történt

Előzmények