Feljelenhetik a Microsoftot Dél-Koreában

A People's Solidarity for Participatory Democracy (PSPD) nevű szervezet ugyanis polgári feljelentést akar tenni az amerikai szoftveróriás ellen - tudósít a Korea Times. A szervezet egy Dél-Koreában 2002 júliusától érvényes termékszavatossági törvényre hivatkozik, ami alapján a Microsoft felelősségre vonható a féreg által okozott károkért.

Eddig háromezer nagysebességű internetelérést használó user jelezte: kész csatlakozni a feljelentéshez, ha egyesítik az ügyeket. A redmondi óriáscég felhívta ugyan a figyelmet a féregre, ám a polgári jogi aktivisták nem hiszik el, hogy a Microsoft ezzel teljesítette összes törvényi kötelességét, hiszen a cégnél megvan az összes SQL-szervert használók adatait tartalmazó lista. Még a héten ügyvédekkel fognak tanácskozni a PSPD tagjai és azután eldől, feljelentik-e a redmondi vállalatot.

Mint ismeretes a SQLSlammer nevű féreg január 25-én éjjelén lett aktív és elemzők, illetve biztonsági szakértők szerint a mai napig mintegy 1,2 milliárd dolláros kárt okozott. Különösen nagy volt a károkozás mértéke Dél-Koreában. Január 25-én a túlterhelés miatt fél napig nem voltak elérhetőek a dél-koreai internetszolgáltatók hálózatai.

Azóta történt

Előzmények