Felhizlalta nyereségét az IBM

Bár a Wall Street prognózisait hozta az International Business Machines (IBM) a második negyedévben, a vállalat elégedetlen az árbevétel-növekedés ütemével – elsősorban a szolgáltatásokból és a hardverüzletágból hiányzik az átütő erő. Az áprilistól június végéig tartó három hónapos időszakban az IBM 21,9 milliárd dollár forgalmat és 2,02 milliárd dollár nettó eredményt ért el. A profit egy év alatt közel 11 százalékkal nőtt, miközben az árbevétel 1,7 százalékkal mérséklődött. Az egy évvel korábbi adatokhoz azonban még egy hónappal hozzájárult az időközben a kínai Lenovónak eladott személyi számítógépes üzletág is: ezt nem számítva a forgalom 1 százalékkal nőtt.

Mark Loughridge pénzügyi igazgató elismerte, hogy a szolgáltatási és a hardverbiznisz nem hozta a várt eredményt. Az előbbi 9,6 milliárd dollár értékű – később elszámolásra kerülő – új megbízásai nem nyugtatták meg a befektetőket, akik amúgy is elégedetlenek voltak a divízió árbevételének (11,9 milliárd dollár) 1 százalékos csökkenése miatt. Loughridge elmondta, hogy a technológiaintegrációs szolgáltatások nyereségességének javítása lassabban halad a vártnál.

A hardverüzletág árbevétele 3 százalékkal, 5,1 milliárd dollárra nőtt, ha a PC-s részleg tavalyi közreműködését nem számoljuk. Itt meglepő módon a mainframe-ek jártak az élen, 7 százalékos bővüléssel, miközben a belépő szintű szerverek forgalma visszaesett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények