Biztonságban erősít az IBM

Az IBM közel 1,3 milliárd dollár készpénzért felvásárolja a megelőző jellegű vállalati biztonsági szoftvermegoldásokat szállító Internet Security Systemset (ISS). Az akvizícióhoz – mely a tervek szerint a negyedik negyedévben zárulhat le – még szükség van az ISS részvényeseinek jóváhagyására, valamint a hatóságok és egyéb szervek engedélyére.

Az ISS vállalatok és kormányzatok ezreinek kínál biztonsági megoldásokat a hálózatok, munkaállomások és szerverek internetes fenyegetések elleni védelmére. A cég szoftverei, termékei és szolgáltatásai a hálózat sebezhető pontjait figyelik, és még a potenciális fenyegetések megjelenése előtt reagálnak. A felvásárlástól az IBM azt reméli, hogy javíthatja pozícióját a felügyelt biztonsági szolgáltatások gyorsan növekvő piacán.

A felvásárlás után az ISS az IBM Global Services üzletágán belül az infrastruktúra-felügyeleti szolgáltatások részlegbe integrálódik, és a vállalat tokiói, brüsszeli brisbane-i, detroiti és atlantai biztonsági központjai az IBM saját biztonsági központjaivá válnak. Az ISS biztonsági készülékekből és szoftverekből álló termékeit az IBM biztonsági tanácsadóin és értékesítőin keresztül értékesítik majd világszerte – közölte az IBM.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények