Önálló életre kelt a böngészőben a Facebook Messenger

A Facebook tegnap jelentette be, hogy mostantól üzenetküldő szolgáltatásuk önállóan, böngészőből is használható – egyelőre még csak az angolszász országokban, de a következő hetekben folyamatosan vezetik be máshol is, és elérhető lesz a többi nyelven is.

Hirdetés

A beszámolók szerint a közösségi oldaltól független üzenetküldő nem egyedi asztali alkalmazásként jelent meg, hanem a Messenger honlapján, egy új böngészőablakban lehet használni. Szükséges hozzá a Facebook-tagság, de a fejlesztők úgy vélik, sokak számára, akik csak chatelni akarnak, könnyebbséget jelent, hogy nem az információkkal zsúfolt közösségi oldalon, hanem elkülönítve érik el ismerőseiket.

A Facebook Messenger a böngészőben
[+]

Habár a mobilokon üzleti és fejlesztési okok miatt már kiemelték a Messengert a Facebookból, és önálló alkalmazásként lehet használni, a szóvivő szerint a webes változatnál ezt nem tervezik, az üzenetküldő továbbra is része marad a közösségi oldalnak.

A böngészős változatból egyelőre még hiányzik néhány funkció (hangfelvétel, hangüzenet küldése, a webkamerával készített kép azonnali továbbküldése, fizetési lehetőség stb.), ugyanakkor megjelent néhány plusz lehetőség, mint például a megjegyzések készítése.

Azóta történt

Előzmények