A Facebook beüzemelte a nosztalgiagépet

Hirdetés

A közösségi oldal mérnökei már évek óta tesztelnek egy új funkciót, az „On This Day” (Ezen a napon történt) nevű szolgáltatást, amely arra szolgálna, hogy a felhasználók vissza tudják nézni, hogy az adott napon a korábbi években milyen tevékenységet folytattak a Facebookon: milyen posztokat írtak, milyen képeket töltöttek fel. A TechCrunch tegnapi riportja szerint a cég tegnap élesítette a szolgáltatást, és fokozatosan fogják bevezetni mind az asztali, mind a mobil eszközökön.

Facebook: On This Day
[+]

Az On This Day jelenleg még korlátozottan érhető el, ezért csak a beszámolók alapján lehet tudni róla bármit is. Az kiderült, hogy az erre a célra szolgáló menüpontra kattintva egyelőre szűrés nélkül jelenik meg a tartalom a hírfolyamban, csak kézzel lehet módosítani az egyes bejegyzéseket, de a Facebook ígéri, hogy később egy automatikusan működő algoritmus szűrni fogja a tartalmakat, például azok a bejegyzések nem jelennek meg, melyek egy azóta már törölt ismerőssel kapcsolatosak – ezt nyilvánvalóan azért vezetik be, hogy elkerüljék az olyan kínos incidenseket, mint az újévi összefoglalókor, amikor egyes felhasználók számára kellemetlen, fájó emlékeket idéztek fel a generált tartalmakkal.

A szolgáltatás jelen állapotában a fotóknál egy, az egyéb posztoknál négy évre visszamenőleg nyújt áttekintést, és van mód értesítés kérésére, hogy ne feledjük el megnézni a napi visszatekintőt.

Azóta történt

Előzmények