Ünneplik a magyar fejlesztést

Imre Krisztián és társai projektje sikert sikerre halmoz, most már csak az üzleti áttörés hiányzik.

Az igen rangos, európai csúcsrendezvénynek számító European Business Summit éves összejövetelén tegnap több kategóriában is kiosztották a tavalyi év legkiemelkedőbb teljesítményeit elismerő díjakat.

A szokásos díjakon kívül Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke egy különleges elismerést is átadott: a meggyilkolt máltai újságíró, Daphne Caruana Galizia előtt tisztelegtek egy díjjal, melyet Galizia fiai vettek át.

Az Év Európai Vezetője Emmanuel Macron francia elnök lett, az Év Európai Vállalatvezetője a lengyel Edyta Kocyk, az Év Európai Vállalkozója a holland Boyan Slat, az Év Európai Személyisége a korrupcióellenes harcáról ismert román Florin Badita – az Év Európai Innovátora pedig a magyar Imre Krisztián.

A magyar fejlesztés igazából tavaly került a figyelem középpontjába, amikor egy 2015-ben indított projekt eredményeképp bemutatták az EVA okosszemüveg gyártásra kész változatát.

EVA
[+]

Az „Extended Visual Assistant” rendszerét elsősorban vakok és gyengén látók használhatják eredményesen, de vannak más felhasználási területei is. A termék már több díjat is elnyert, ehhez jött most ez a rangos elismerés.

Azóta történt

Előzmények