Maces vírusirtóval jelentkezik a NOD32 gyártója

Hirdetés

A NOD32-t is fejlesztő ESET elkészítette vírusirtójának Mac platformra szánt kiadását, az ESET Cybersecurity-t. A cég közleménye szerint a termék teljes körű védelmet kínál az internetes kártevők ellen. A biztonsági programcsomag ugyanazt a heurisztikus ThreatSense technológiát használja, mint a windowsos NOD32 Antivirus, így felismeri a legújabb kártevőket is, és alacsony erőforrásigényének köszönhetően nem lassítja le a számítógépeket.

„A maces operációs rendszereket jóval kevesebb kártevő támadja, mint a windowsos gépeket, ez tény. Az adatok védelme azonban minden platformon fontos, hiszen a gépeken rajta vannak személyes dokumentumaink, fotóink és üzleti levelezésünk” – emelte ki Kiss Zoltán Gergő, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. szakértője.

Az ESET Cybersecurity blokkolja az internetről érkező kártevőket és a fertőzött cserélhető adathordozókat. Az otthoni felhasználóknak szánt programcsomag 32 vagy 64 bites Intel processzort igényel, és a Mac OS X 10.5.x (Leopard), valamint a Mac OS X 10.6.x (Snow Leopard) rendszereket támogatja. Az üzleti felhasználásra szánt változat ESET NOD32 Antivirus Business Editon for Mac OS X néven kerül forgalomba, és tartalmaz menedzsmentfunkciókat is, melyek segítségével egyetlen konzolon keresztül, távolról konfigurálható az OS X és a Windows-alapú gépek védelme a vállalati hálózaton belül – közölte a cég.

Azóta történt

Előzmények