Kipróbálható az ESET Macre készített vírusirtója

Hirdetés

Az ESET a múlt héten kiadta a Mac platformra készített ESET Cyber Security és az új terméknek számító ESET Cyber Security Pro bétáját. A gyártó közleménye szerint mindkét szoftver teljes körű védelmet nyújt a Mac OS X-et célzó támadások ellen, a kevert típusú hálózatokban pedig a Windows- vagy Linux-alapú rendszerek ellen irányuló támadásoktól is megvédi a gépet.

„A két termék szolgáltatási körébe több mint egy tucat új vagy megerősített funkció került, a Pro az ESET Cyber Securityhoz viszonyítva többletként nyújtja a személyi tűzfalat és szülői felügyeletre is lehetőséget biztosít” – mondta el Béres Péter, az ESET termékeinek magyarországi forgalmazását végző Sicontact Kft. szakértője. Béres hozzátette, hogy a béták jelenleg ingyen tölthetőek le az ESET oldaláról, bármely Mac-felhasználó bekapcsolódhat a nyilvános tesztelésbe. Tőlük az esetleges visszajelzéseket a http://www.eset.com/beta/form/ címen található adatlapon várják a fejlesztők.

A szoftvereknek része a cég továbbfejlesztett ThreatSense keresőmotorja és a felhőalapú felismerési rendszer, a Live Grid. „A Mac platform egyre népszerűbb, a gépek száma szaporodik, és a kiberbűnözők gyorsan alkalmazkodnak az új helyzethez. Gyakran nem is Mac-felhasználók a támadás célpontjai, rendszereik azonban könnyen válhatnak vírushordozóvá, s a fertőzések később innen más platformokra is beszivároghatnak” – magyarázta Mario Turner, az ESET Mac-platformra fejlesztett termékeinek menedzsere.

Azóta történt

Előzmények