Hirdetés

G Data: új vírusirtó a magyar piacon

Hirdetés

g dataMegkezdődött hazánkban a német G Data biztonsági szoftvereinek hivatalos forgalmazása. A Magyarországon még kevéssé ismert antivírusgyártó 27 éves múltra tekint vissza, a cég egyik alapítója Kai Figge a világ első vírusirtó-koncepcióját 1985-ben mutatta be, majd két évvel később ő és társa, Frank Kühn készítették el Atari ST rendszerre az első működő antivírusrendszert. A G Data a 90-es években a német piac vezető gyártójává vált, és azóta is őrzi ezt a pozícióját az anyaországban.

A külföldi terjeszkedésbe csak viszonylag későn, az ezredforduló után kezdett a cég, de mára több mint 90 országban elérhetőek a termékei. A G Data megoldásának egyediségét az adja, hogy két független vírusirtó motort integrál, melyeket saját készítésű heurisztikus motorjával egészít ki, ami extra védelmi szintet biztosít a kártevők ellen.

A cég termékei, egyelőre kizárólag angol és német nyelven, a virusirto.hu oldalon, illetve országszerte az 576 KByte boltokban érhetőek el. A magyar szoftverváltozatok megjelenése év végére várható – ígéri a hazai forgalmazó, a V-Detect Antivírus Kft.

Azóta történt

Előzmények