Eltűnik a kínálatból a Parlament TV

Több tévécsatorna is eltűnik a képernyőről, írja a sat-tv-radio.hu. Január elsejével megszűnik az Origo Parlament TV/P+ hírcsatornája, viszont a tulajdonosváltás az Ozone Network és a Life Network adókat nem érinti, a Telekomtól a teljes Origót megvásárló New Wave Media csoport a tervek szerint tovább üzemelteti ezeket.

Kivonul Magyarországról a BBC Entertainment, a BBC szórakoztató műsorait sugárzó, feliratos csatorna is, egyedül a BBC Earth szinkronizált változatával lesz jelen a BBC Worldwide. Eltűnik az Investigation Discovery is, a bűnügyi történetek helyére az ID Extra kerül, melyet már egy éve érhetnek el a hazai nézők. Jön viszont a Discovery Turbo Xtra, ami autós, repülőgépes és egyéb, elsősorban férfiaknak szánt kínálattal érkezik.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az Antenna Hungária Zrt. megállapodása alapján december 18. és január 4. között az M3 (az MTVA archív anyagait sugárzó tematikus csatorna) minden MinDig TV felhasználó számára kódolatlanul elérhető lesz. A csatora a MinDig TV applikáción keresztül is elérhető lesz a fenti időszakban.

Azóta történt

  • Kevés a Smart- és 3D TV az országban

    A HD-t viszont szeretjük, minden második készülék képes rá. A magyar háztartások többsége csak egy televízióval rendelkezik és digitális adást néz.

  • Számítógépeket loptak a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból

    Mintegy kilencven számítástechnikai eszközt, köztük a Fidesz-frakció hét vadonatúj laptopját lopta ki a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból a rendőrség gyanúja szerint egy raktáros.

  • Megszűnik a Teletéka

    Közel öt éven keresztül üzemelt az MTVA online archívuma, nyár végén új platformra költöztetik a tartalmakat.

Előzmények