A Deutsche Telekom bejelentette az 5G bevezetésének időpontját

Maximum két év, és a német felhasználók megtapasztalhatják a szupergyors mobilhálózat előnyeit.

A szokásos fejlesztési folyamat keretében már évek óta folynak a tesztelések, pilot projektek – hazánkban is –, és azt is lehetett tudni, hogy a következő generációs mobil-adatátviteli technológia hamarosan megérkezik, ám pontos dátumokról mindeddig nem lehetett hallani.

Hirdetés

Eddig: ugyanis a Deutsche Telekom vezérigazgatója ma bejelentette, hogy – amennyiben a körülmények úgy alakulnak, vagyis a piacfelmérés alapján elegendő eszköz lesz a piacon, hogy kereskedelmileg is megérje – Németországban 2020-ban hivatalosan is elindítják az 5G mobilszolgáltatást.

Tim Hoettges elmondta, hogy partnereikkel és az állammal együttműködve évente 5,5 milliárd eurót fognak költeni hálózatfejlesztésre Németországban, hogy ezt az új rendszert ki tudják szolgálni, és megfelelő szolgáltatást tudjanak biztosítani. A technológia készen áll, a vállalat már a kereskedelmi bevezetésre készül, de ezt megelőzi még jövőre, 2019-ben Németországban a frekvenciakiosztás, mely komoly erőpróbája lesz az 5G-ben is versenyképesnek maradni akaró távközlési cégeknek.

Hoettges arra is kitért, hogy az 5G csak az egyik terület, melyen a nagyvállalat képben akar maradni, kiemelten fontosnak tartják az optikai hálózatok fejlesztését is, mivel – főként a vállalkozások számára – a két terület együttes fejlesztése garantálhat kiváló minőséget.

Az már közismert, hogy az 5G kapacitásai tovább növelik ugyan a hagyományos felhasználók lehetőségeit is, de fő célja az IoT-eszközök, valamint ezek integrációjának segítése. Ennek zökkenőmentes bevezetéséhez viszont feltétlenül szükséges lenne egy egységes, szabványos európai 5G platform, melyet mihamarabb, az érintettek közös munkájával ki kell alakítani – tette hozzá a vezérigazgató.

A bevezetés megkönnyítése érdekében a Deutsche Telekom egy igényfelmérő konferenciát is rendez hamarosan, ahol a leendő felhasználók mondhatják el, mit várnak az 5G-től.

Azóta történt

Előzmények