Tanszéket kap a Debreceni Egyetemen a T-Systems

A Debreceni Egyetem és a T-Systems magyarországi leányvállalataként működő IT Services Hungary (ITSH) ma bejelentette, hogy közösen létrehoz egy kihelyezett tanszéket, mely az Infokommunikációs Rendszerek Üzemeltetése nevet viseli majd.

Az informatikai vállalat és az egyetem informatikai kara az ITSH debreceni szolgáltatóközpontjának megalakulása óta sikeres együttműködést folytat. A több évre visszatekintő folyamatos közös szakmai munka eredményeképpen 2009 szeptemberében két informatikai specializáció indult, melyek lehetőséget nyújtanak nyelvismerettel rendelkező nem informatika szakos hallgatók speciális informatika képzésére. E mellett az ITSH az egyetem több informatikai rendezvényének támogatásában részt vállalt.

A ma aláírt megállapodás hivatalosan is tovább mélyíti az egyetem és az ITSH együttműködését. Az Infokommunikációs Rendszerek Üzemeltetése Kihelyezett Tanszék vezetője Ilosvai Péter, az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója lesz. Ez az újabb kezdeményezés megteremti azokat a feltételeket, melyek összehangolják a kutatást, az oktatást és a piacképes tudást – áll a felek közleményében. Célja kiemelten a mérnökinformatikus, programtervező informatikus és gazdaságinformatikus szakos hallgatók képzési színvonalának emelése, valamint a gyakorlati oktatás, a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztése.

Az ITSH tanszék az informatikai kar kötelékein belül működik majd, tantárgyi struktúráját a partnerek közösen alakították ki. A karon tanuló diákok négy teljesített szemeszter után vehetik fel a tanszék meghirdetett, kreditált tantárgyait, melyeket az IT Services szakembereinek oktatása révén sajátíthatnak el két szemeszter alatt.

Azóta történt

Előzmények