Uniós támogatást nyert az IT Services Hungary

Az IT Services Hungary (ITSH) a magyar gazdaság tartós növekedését célzó Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GVOP) keretében 463 millió forintos európai uniós támogatást nyert K+F tevékenysége finanszírozására és telekommunikációs eszközök fejlesztésére – közölte a T-Systems leányvállalataként működő cég.

A támogatást nyert kutatás-fejlesztési projektre a vállalat 78 új munkahelyet teremt: a magyar felsőoktatási szférával közös együttműködésben 5 PhD-hallgató, 17 diploma előtt álló és 56 diplomás hallgató kap kutatói munkára lehetőséget. Az egyetemek speciális szakképzéseket tartanak a cég alkalmazottainak, valamint közreműködnek az egyes kutatási területek feltárásában, az új ismeretek megszerzésében és az így megszerezett tudást felhasználják az új képzési tematikák kialakításában.

A kutatások 3 nagy csoportban, három témakörben zajlanak. Egy 40 fős csapat a meglévő magyar ügyfelek – nagyvállalatok, kkv-k, állami partnerek – számára értékesített termékek, eszközök, eljárások fejlesztésén dolgozik. Egy 30 fős csapat a külföldi anyavállalat, a Deutsche Telekom AG rendszerirányítási üzletága számára végez teljes körű információ- és kommunikációtechnológiai kutatási tevékenységet, míg a legkisebb, 8 fős csapat a vállalat szolgáltatásnyújtó részlege számára végez kutatásokat, majd módszertanfejlesztést a hatékonyabb vállalati működés érdekében.

Az 1800 fős, budapesti és debreceni székhelyű vállalat, mely 2007-es indulása óta minden évben megduplázta munkatársainak számát, a jövőben is a fiatal, nyelveket beszélő, képzett fiatalok tudására alapozva kívánja kiszolgálni hazai és külföldi ügyfélkörét egyaránt – áll a cég közleményében.

Azóta történt

Előzmények