- Már George R.R. Martin is az OpenAI-t pereli a ChatGPT miatt
- Rátört az Amazonra a trösztellenes félelem
- Sok a Huawei-meglepetés, de az USA szerint nem tudnak fejlett mobilt gyártani
- Így oldaná meg a hallucináló chatbotok problémáját a Google, közbeszól az Intel
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
- Sok a Huawei-meglepetés, de az USA szerint nem tudnak fejlett mobilt gyártani
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen routert?
- DIGI kábel TV
- Teljesen függővé válhat a kínai akkumulátoroktól az EU
- Reklámblokkolók topikja
- Adobe Photoshop
- ASUS routerek
- Mesterséges Intelligencia topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
veterán
Az a szép, hogy nyers számítási kapacitásban egy otthon épített gép is simán megveri ezt a gépet. A költsége kb. gombokért.
Cikk itt[ Szerkesztve ]
Eladó Casio Oceanus OC-503
-
Hokoyumi
tag
mekkora zsír lenne torrent szervernek ez a cucc
viccet félretéve nem rossz kis konstrukció
bár a kínaitól messze elmarad, de ebben az országban ez is nagy szó, hogy legalább ilyen van.használják egészséggel akiknek lehetőségük van rá
HAJRÁ IT FEJLESZTÉS.szerk: #1 jah hogy megveri... hogyne 2-3TFLOPS-os gpu számítási kapacitással...
de sztem az a bő 1500 Xeon proci nem fér bele 1 millába
darabja 3-5000$
1 milla a winyóra nem lenne elégnemhogy ram
[ Szerkesztve ]
Amit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"
-
SpongyaBob
veterán
Nah, ez gép a javából..
Lumix GX7, i6s Space Grey 32GB, i11 White 64GB, AirPods 2
-
enginev3.0
félisten
Ez már majd nem gyors
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
devast
addikt
válasz
osztraksajt #4 üzenetére
Tudományos kutatások többsége pont hogy kiemelkedően párhuzamosítható...
Azért van xezer processzor egy ilyenben, bonic / seti meg azért tud működni...
Egyszerűen azért nem használnak még gpu-kat benne, mert az még "új".
Kínaiak már olcsóért összeraktak egy gpu-ra épülő rendszert(természetesen maguknak).[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
Hát ha a legmodernebb Intel processzor van benne (gondolom a régebbi 6magos
) Akkor saccra az 1536 processzormag -> 256 db -> (8utas lapban) 32db lap.
Nem sámli talicska.
(laponként 192giga ram) (Procinként 6foglalat (4gigás modulok esetén) -
Nekomajin
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy hol lett elhelyezve a masina? Az újonnan épült IK épületben, vagy máshol?
-
osztraksajt
őstag
Mondjuk egy részecskeszimulációt pont nem tudsz hatékonyan lefuttatni GPU alapú rendszeren, de az pl időjárás szimulációra, részecskekutatásra sem jó. Csak ahol egy dolgot kell végtelen szimpla variációban vizsgálni, jó példa amiket említettél pl a setinél, ahol egy mintára kell rengeteget próbálgatni, vagy pl kulcsmegtalálás. Amire jó ott verhetetlen, de mondjuk soros egymásra épülő adatfeldolgozásnál lassú. Nem véletlenül mozdult el a fermi is ebbe az irányba, hogy abban is alternatívává válhasson és komplett rendszer épülhessen rá.
Nem véletlenül nem GPUra épül egy ekkora rendszer elhiheted. Ha annyival hatékonyabb lenne az a gyártóknak is nagyobb profit lenne egységnyi számítási kapacitást sokkal kisebb anyagköltséggel tudnának kihozni. De van amire egyszerűen nem megfelelő a GPU (még).
-
vamzi
őstag
-
zoo8800
veterán
klassz vasak, 4,2 milliárdért
rip and tear, until it is done
-
_Volkovy_
nagyúr
Pont ilyet rendeltem, csak több rammal.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem lett volna jobb egy helyre tenni a négy gépet, pontosabban egy gépet csinálni a négy helyett, amihez a gyors hálón lehet hozzáférni input és output oldalon?
szvsz ez gyanúsan a magyar módszer szerint épült, mert nem tudták eldönteni, hogy hol legyen és inkább a józan észt nélkülözve szétszedték, hogy mindenki elégedett legyen.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy nálunk mire használnak egy ilyen gépet az egyetemeken. Sok haszna nem igazán lesz.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
zoltanz
veterán
Vízhűtéses kialakítású?
Azthittem ezek mind passzív léghűtésesek.Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek
-
AssAssynn
őstag
Biztos kell a kutatóknak ez a teljesítmény, hogy kitudják számolni a PI (kb.) egymilliomodik jegyét is.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
_Volkovy_
nagyúr
Egy BOINC klienst rá lehetne engedni.
-
TheVeryGuest
senior tag
Azt hittem az SGI-t már felszántották, sóval bevetették. Gondolom már nem Irix az OS a gépeken.
“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
Freddycom
őstag
Ez most azt jelenti, h a Neptun nem fog kibaszni állandó jelleggel vizsgajelentkezéskor és/vagy tárgyfelvételkor?
-
domi007
őstag
Érdekes, hogy semmi sincs a GPU-keról, pedig azokkal lehet manapság szépeket számolni
Nah meg ugye számolási szünetben Crysis-t meg Metro 2033-at tolni...mekkora lehet az optikai hálón a ping? Van lag?
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
CYBERIA
őstag
válasz
Freddycom #20 üzenetére
Nem valószínű.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
PH-User
addikt
Érdekes, hát örüljünk neki!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
PHM
addikt
"...és nagy teljesítményű vizualizációs alrendszer egészít ki."
Akkó' ezen mén a krájzisz is?Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
bambano
titán
válasz
Tigerclaw #15 üzenetére
de, minden pesti kutató azt mondja, hogy jobb lett volna.
mert ha pesten lenne a vas, könnyebb lenne kiszorítani róla a vidékieket.
persze józan ésszel gondolkodók számára felmerül a kérdés, mi abban a buli, hogy a debreceni kutatói szféra számára szánt gépet ne debrecenbe tegyék le, hanem mondjuk pestre.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
hibavissza
addikt
vazze nálunk még klotyópapír sem volt. azt is az infosókhoz vitték....a cad laborban pedig embert áldoztak, mikor megjött az első c2d gép.
Freddycom: nem, a neptun még ezen is kifagyna a ge.ibe
[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
Szívemből szóltál.
Mondjuk mekkora buli lenne, a DE fizetné, Pesten lenne, meg utána még egy jó nagy üzemeltetési átalányt is a nyakába sóznának.
Teljesen jó helyen van, gondolom van még eladó gép, tessék csak nyugodtan Pestre is venni ha ennyire hiányzik. Elég sok helyi iparűzési adót fizetek személy szerint én is maradjon szépen itt az innováció, nekem csinálja a befizetett adóm a piacot, nem kell még azt is felcsorgatni Pestre mert az ottani kutatóknak/fejeseknek úgy tetszene jobban.
-
kpal
veterán
Hogy mik vannak az én kis városomban
-
gaborbol
őstag
válasz
hibavissza #30 üzenetére
Hat ez feldobta napomat
-
Freddycom
őstag
(#23) CYBERIA, (#29) WonderCSabo, (#30) hibavissza
Na nem mintha komolyan gondoltam volna, amolyan poén lett volna.
-
Lacika112
aktív tag
na akkor ezen már codozhatnak rendesen a halgatók így nem kell úgytenniük mintha munka menne
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
RootRulez
félisten
A cím alapján azt hittem az én gépemről van szó és most szúrt szemet, hogy Debrecenbe költöztem...
═════════════════════════════════════════
-
aaaaalb
csendes tag
-
aaaaalb
csendes tag
válasz
hibavissza #30 üzenetére
Ja, nem a vas kicsi a neptun alatt...
-
Hát brutális teljesítmény.Azért arra kíváncsi lennék mibe kerül egy ilyen masina
duree54
-
Patice
nagyúr
Ez mennyi idő alatt kódol át egy Blu-rayt mkv-ba?
Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)
Új hozzászólás Aktív témák
it A világ 165. legerősebb szuperszámítógépe jön létre az NIIF Intézet vezetésével, a négy gépet a hetekben helyezik üzembe hivatalosan is.
- Új Dobozos Acer Aspire 5 Laptop 15,6" -25% Brutál AMD Ryzen 5 5650U 6Mag 8/512 FHD IPS
- Új Acer Aspire 5 Erős Multimédiás Laptop -35% 15,6" Bivaly AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 8GB 256GB SSD FHD
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Újszerű állapotban eladó
- APPLE IPHONE 12 Pro Max 256 GB Független
- High-End Gamer PC 4090 R9 7900X
- PioneerDJ kontroller- nagyon jó állapotú- csere is
- Snopy Gamer kormány - V5H USB Metallic Pro
- Acer Aspire. Kitűnő-új állapotú laptop, négymagos, full hd, ddr4,dobozában
- Eladó egy Xbox Series X + 2 kontroller + Venom töltő + 3 játék
- Bontatlan Samsung Galaxy Z Fold 5 12/512gb Phantom Black független telefon
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley