Csak 2007-ben jön az új Office

Nem csak a Windows Vista operációs rendszer, de az Office 2007 irodai programcsomag sem jelenik meg az idén – jelentette be tegnap a Microsoft. Bár várhatóan az irodai programcsomag is készen lesz az év vége előtt, és egyes nagyvállalati ügyfelek december végén hozzá is juthatnak, a piaci premier 2007 elejére csúszik. „Úgy határoztunk, hogy a Vistával egy időben hozzuk kereskedelmi forgalomba, 2007 januárjában” – írta a CNET News.com-nak a cég egyik képviselője. A Microsoft eredetileg valóban azt tervezte, hogy a két termék – nagy felhajtás közepette – együtt jelenik meg a negyedik negyedévben.

Szintén tegnap – két nappal a Vista-csúszás megerősítése után – jelentette be a szoftvervállalat, hogy a visszavonuló Jim Allchin Windows-főnök helyére az eddig az Office fejlesztéséért felelős Steven Sinofskyt nevezi ki. Szakértők szerint az új windowsos irányító precíz feladatmegoldóként ismert, aki eddig mindig határidőre letette az asztalra a fejlesztések eredményeit. A kinevezés ugyan azonnali hatállyal életbe lép, Allchin azonban a Vista megjelenéséig nem vonul vissza, ő felel az operációs rendszer elkészítéséért.

Az Office 2007 első béta-változata tavaly novemberben jelent meg, az újabb, nyilvános tesztverzió pedig még tavasszal elkészül.

Azóta történt

Előzmények