A Webex nem nagypapáé, de a Microsoft Teams felé is nyit a Cisco

A Microsoft és a Cisco együttműködése keretében utóbbi meetingeszközei már a Microsoft Teamset is támogatják, de a Cisco nem mond le a Webexről.

A Cisco a jövőben hozzáadja a meetingeszközeihez a Microsoft Teams appot is, közölte a két cég egy együttműködés keretében. Így alapvetően a Cisco a saját Webex videokonferenciás appjára kínál alternatívát.

A Cisco azt mondja, a jövőben hardverplatformként üzemelte, mindenféle szoftveres konferenciaplatform számára – a piac fejlődését a filmiparhoz hasonlítják, ahol a fogyasztóknak több streamingszolgáltatásra kell előfizetniük, ha nem akarnak lemaradni. A Cisco szerint lesz, hogy valami Teams-hívást intéz, majd átmegy beszélni a Zoomra, aztán Google-hívást intéz.

A Cisco úgy véli, nem feltétlen történik mindez a Webex kárára, az ügyfeleik jobb élményt kapnak több platform támogatásával. Az egykor oly népszerű Webex egyébként háttérbe szorult a riválisokkal szemben, a Zoomot is épp egy korábbi Webex-mérnök alapította.

A Cisconál a biztonságért és együttműködésért felelős Jeetu Patel azt is kijelentette, hogy sok emberben él a téves feltételezés, hogy a Webex a nagypapa szoftvere, de az utóbbi két évben sok új funkcióval bővítették, valós idejű fordításra és feliratozásra is képes lett, idővel pedig a többnyelvű beszélgetést is lehetővé tennék.

Azóta történt

Előzmények