Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
addikt
Na, az minden lesz csak hatékony nem...
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
lorinser
senior tag
-
Kinder
senior tag
Ez egyébként nem egy nagy vaszisztdasz, a BMW jó 2 éve másodpercre pontosan tudja, hogy pl a magyar beszállítója milyen színű/anyagú/felszereltségű ülést gyárt épp a futószalagon, mert on-the-fly -ban látja Hans Bajorországban, ha akarja, egy hasonló rendszer segítségével, sőt, azt is látja, ha esetleg lehetne még optimalizálni a gyártósoron, ugyanis megvan nekik a ( maradjunk a példa szerinti magyar gyárnál ) gyár 3d-s virtuális modellje. Bizony, le kellett lézerszkennelni ( az összes bedolgozó gyárat ) nekik, csak így lehetsz beszállítói partner náluk.
Ez már nem a jövő, ez a felgyorsult világgal ( Tesla, kínaiak ) lépést tartani kívánó nagy múltú gyártók jelene.... Amit, ha nem tesznek meg, lemaradnak. Most csak kicsit, később nagyon.[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
Milyen helyről van az információd? Érdekelne hol van ilyen.
Tier1 BMW beszállítónál dolgoztam évekig mérnökként automata gyártósoron és köze nincs a valóságnak annak amit mondasz, az összes adat egy zárt rendszerben volt gyűjtve, hogy véletlenül se legyen adatlopás és ez igaz volt a többi márkának gyártott alkatrésznél is. Konkrétan semmilyen adatot nem látott a gyártásról, nem hogy 3D modellje volt a gyárról, ami mellesleg egy folyamatosan változó dolog. -
emelhu
aktív tag
Nem is értem mi ez a 3D modell marhaság.
A logisztikában az érdekli hány és milyen alkatrész van a raktárban, van gyártásban, mikor mennyit tud szállítani, mekkora igénye van, azt előjegyzi és hogy biztosított-e neki a szállítás.Az hogy hány és milyen gépsor van, az pont csak megzavarja a logisztikai optimalizációt. A megrendelőnek megvan a maga baja, nem érdekli a beszállító nyűgje, csak a kihozatal ütemezése és összetétele. Arra van szüksége.
Új hozzászólás Aktív témák
it Egy Microsoft Cloudra építő adatplatform segítségével fokoznák a hatékonyságot a Mercedes gyáraiban.
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest