Már azelőtt szoftvert írnak a chipekhez, hogy elindulna a gyártás

A Cadence szuperszámítógépe a chipek tervezését és a hozzájuk kapcsolódó szoftverek megírását igyekszik felgyorsítani.

A Cadence olyan új szuperszámítógéppel jelentkezett, amely egyedi chipre építve igyekszik felgyorsítani más chipek és a hozzájuk kapcsolódó szoftvere fejlesztését.

A Cadence szoftvere segítségével tervezi a chipeket többek között az NVIDIA és az Apple is, de a folyamat egy évet vagy többet is igénybe vehet. A cégek értelemszerűen nem akarnak ennyit várni, hogy szoftvert kezdhessenek írni a chipekhez. A Cadence ezen segítene az új Palladium Z3 és Protium X3 rendszerekkel.

Ezek a chip virtuális verzióját hozzák létre, így a szoftvert már azelőtt el lehet kezdeni írni, hogy a fizikai chip legördült volna a gyár szalagjáról. Az ilyen emuláció segítségével a tech cégek sokkal gyorsabban dobhatnak piacra termékeket.

A Cadence szerint az átlagemberek nem is tudják, hogy szoftver nélkül ezek a rendszerek haszontalanok, ezek az eszközök pedig milyen kritikus részei az elektronikai tervezésnek.

Az NVIDIA egyébként már teszteli az új rendszert, az előzőt pedig használta a Blackwell chipek tervezéséhez. Huang Zsen-hszün meg is jegyezte, számára a hűtőgépnél csak a Palladium a fontosabb eszköz. A Palladium emulációs rendszer egyébként nagy és komplex, egyedi chippel működik, azt is a Cadence szoftverével tervezték. A cég hozzátette: ilyen téren 10 éves előnyben vannak mindenki mással szemben.

Azóta történt

Előzmények