Újra a 100-as problémára figyelmeztetnek a böngészőgyártók

Pánikról szó sincs, de az apró átalakításokat időben el kell végezni.

Az első felhívások már hónapokkal ezelőtt megtörténtek: mivel a három leggyakrabban használt a böngésző, a Chrome, a Firefox és a Microsoft Edge is hamarosan eléri a 100-as verziót, szükséges lehet fejlesztői módosításokra.

A gondot – esetleg – az okozhatja, ahogy a Mozilla hivatalos blogján most újra elmondják, hogy a felhasználó által használt böngésző verziójának megállapítására kialakított különféle fejlesztői megoldások – a leggyakrabban az úgynevezett User-Agent string elemzése – nincsenek felkészítve arra, hogy az adott böngésző verziószáma nem két-, hanem háromjegyű lesz. Ilyenkor megjelenítési zavarok támadhatnak.

Bár eddigi tesztek néhány nagyobb oldalon is kimutattak hibákat, ugyanakkor nagy valószínűséggel kevés fennakadásra lehet számítani. Egyrészt mert még elevenen él a fejlesztőkben a korábbi átállás tapasztalata, amikor egyről kétszámjegyűvé váltak a böngészőverziók, másrészt pedig a folyamatos figyelmeztetések sem hagyják békén az üzemeltetőket, akiknek jól felfogott érdekük a hibátlan működés.

Előzmények