Hirdetés

2019. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

Már lehet jelentkezni BME alkalmazásfejlesztő versenyére

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Tanulók, hallgatók mérettethetik meg alkalmazásaikat az 1app mobilalkalmazás-fejlesztő versenyen.

Az ország összes egyeteméről, főiskolájáról és középiskolájából várják az alkalmazásokat, nevezéseket a BME Mobil Innovációs Központ által szervezett okostelefonalkalmazás-fejlesztő versenyre, melyre 2015. február 20-áig lehet jelentkezni, nevezni egy jól sikerült alkalmazással.

Hirdetés

A versenyre bárki nevezhet, aki középiskolai tanulói vagy felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, és van egy jól sikerült, saját fejlesztésű alkalmazása – vagy ha nincs, esetleg a nevezési határidőig készít egyet.

Nem egy hagyományos értelemben vett programozói versenyről van szó, ahol a versenyzők egy teremben a gépeik előtt ülve ugyanazt a feladatot oldják meg, hanem az otthon, előre elkészített alkalmazások, és rajtuk keresztül készítőik versengenek a versenyen három kategóriában:

  • oktatás,
  • játék,
  • egyéb

A három legelterjedtebb mobilplatformra, az iOS, az Android és a Windows Phone rendszerre készült programok egyaránt nevezhetők.

BME 1app alkalmazásfejlesztő verseny 2015

A versenyre benevezett alkalmazásokat februárban egy profi mobilalkalmazás-fejlesztőkből álló zsűri vizsgálja meg, akik többek között az alkalmazott megoldások, az appok által nyújtott felhasználói élmény, a programkód és a kidolgozás minősége alapján pontozzák a beérkezett alkalmazásokat.

Az 1app rendezvénysorozatot 2014-ben indította útjára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mobil Innovációs Központja. A rendezvénysorozat első állomása a 2014-es 1app alkalmazásfejlesztő verseny volt, ahol az ideivel megegyező három versenykategóriában értékes nyereményekért mérhették össze tudásukat a fiatalok. Második állomásként 1app 1etem címmel háromnapos előadássorozat keretében kóstolhattak bele az érdeklődők az alkalmazásfejlesztés rejtelmeibe.

Az idei versenyre az alkalmazásokat nevezni online, az 1app.hu címen elérhető honlapon lehet.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.