Átadták a Telekom üzletialkalmazás-versenyének díjait

A verseny fődíját, a 10 millió forintos reklámkampányt az értékesítés hatékonyságának növelését elősegítő MiniCRM alkalmazás készítői nyerték. A verseny zsűritagjai kiemelték, hogy az alkalmazás a kisvállalkozások mindennapi problémáiban nyújt segítséget, és pénzügyi hasznot hozó, nemzetközi sikerre is számot tartó applikáció.

A verseny során több mint egy hónap állt az alkalmazásfejlesztők rendelkezésre, hogy a benevezett applikációiknak támogatókat gyűjtsenek. A legjobbak közé, az első tízbe azok a fejlesztések juthattak be, akik elegendő támogató szavazatot gyűjtöttek, a zsűri tagjai (Lakatos Péter kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese, illetve Árvai Gergely az IT szolgáltatások igazgatója a Telekomtól, valamint Málnay Barnabás, az MMKlaszter vezetője) közülük választották ki a győztes alkalmazást. A szavazatok száma azért is volt fontos, hogy azok kerüljenek rá a short listre, akiknek a megoldását a kis- és közepes vállalkozások valóban értékesnek, hasznosnak, szerethetőnek tartják. A regisztrációhoz kötött szavazatot leadó kis- és közepes vállalkozások közül egy szerencsést szintén jutalmazott a Telekom. A győztes MiniCRM alkalmazás legelhivatottabb támogatója egy szintén nem elhanyagolható, 3 millió forintos kommunikációs kampányt nyert. A nyertes támogató kkv a Mesterünk Kft. lett.

A zsűri a benevezett alkalmazások megismerése után úgy döntött, hogy a fődíj mellett különdíjakat is kioszt. A „Leghipebb” alkalmazás különdíját a Ziteboard (ziteboard.com) nyerte. Közönségdíjas lett a iTaxik (www.itaxik.hu) alkalmazás, akik a hazai appokra összesen beérkező 15 855 szavazatból 2417-et mondhattak magukénak. A legjobb ügyfélélmény kategóriában pedig a Tappointment alkalmazását jutalmazta a zsűri. Ez utóbbiról, a különdíjakat átadó Árvai Gergely elmondta, hogy a Tappointment az egyik legjobb példa arra, hogy a kisvállalkozások milyen sokrétűen használhatják ki a felhőszolgáltatások nyújtotta lehetőségeket – mindezt igényes külalakkal, egyszerűen kezelhető felületen.

A különdíjasok nyereményként a Telekom három szolgáltatása közül választhatnak, Virtuális szerver, Szerverelhelyezés vagy Bérszerver szolgáltatást kaphatnak ingyen, egy éven át.

Még van további esély is

A nemzetközi megmérettetésre a Deutsche Telekom a közép-kelet-európai régió hat országából várt fejlesztéseket és ötleteket, amelyek célja, hogy a kis- és közepes vállalkozások felismerjék, milyen sokféle innovatív applikáció áll rendelkezésre, akár már most is, mindennapi munkájuk egyszerűsítésére, segítésére. 650 ezer klikk, negyedmillió látogató és több mint hetvenezer szavazat – ezekkel a számokkal zárt a verseny nemzetközi fordulója. A szavazatok számát illetően jelentős volt a magyar forduló, 15 855-en szavaztak a különböző alkalmazásokra. A hazai versenybe 29 alkalmazást neveztek be a fejlesztő cégek, közülük került ki győztesen a MiniCRM alkalmazás. A nemzetközi nyertesek eredményhirdetése és díjátadója Pozsonyban lesz szeptember 24-én, amikor 201 pályázó applikációból hirdetik ki a legjobbakat.

A benevezett alkalmazások még mindig megtekinthetők a verseny honlapján, a www.sikerfal.hu oldalon.

Azóta történt

Előzmények