Biztosan bővít Magyarországon a Tata

Hirdetés

A világszerte 40 ezer embert, ebből Európában hat és fél ezret foglalkoztató Tata Consultancy Services (TCS), India egyik legjobban fejlődő szoftveripari outsourcinggal foglalkozó vállalata még a nyár elején jelentette be magyarországi fejlesztési tervét, amelyet immár bizonyosan végre is hajt – adta hírül a Financial Times. A TCS mellett a hasonló profilú, ugyancsak indiai Wipro is kacsingat Magyarországra. Utóbbi cég a román, az orosz és az ukrán piacra való belépés lehetőségét is vizsgálja.

Az itthon 2001 óta jelen lévő TCS most olyan ügyfélszolgálati egység áttelepítését szervezi Magyarországra, amely a világ minden tájáról fogadja az érdeklődők megkereséseit, bár jelenleg az árbevétel több mint fele az Egyesült Államokból, mintegy negyede pedig Európából jön össze. Három év alatt hétszáz új munkatárs felvételét tervezik a jelenlegi háromszáz foglalkoztatotton felül. A TCS budapesti központjának alkalmazottai a cég ügyfeleit szolgálják ki angol, francia, német, spanyol, portugál, lengyel és olasz nyelven.

Lengyelország, Csehország és Románia is versenyben volt, ám a végül a stabil nemzeti valuta és politikai környezet, a megfelelő idegennyelv-tudás, valamint a szakképzett munkaerő miatt lettek a befutók a magyarok – mondta az angol lapnak S. V. Mani, a TCS magyar ügyvezetője. A kelet-közép-európai térség felértékelődésének oka a látszólag magasabb költségek ellenére az, hogy itt nem jelentkezik az időeltolódás miatti 24 órás rendelkezésre állási kényszer, mint Keleten.

Azóta történt

Előzmények