Bill Gates Las Vegas-i víziói


Bill Gates nagy érdeklődéssel várt beszédével nyílt meg ma hivatalosan is Las Vegasban a világ legnagyobb high-tech elektronikai fesztiválja, a CES (Consumer Electronics Show). Az óriási médiaérdeklődés által kísért nyitóbeszédben a mostanában a „Nagy Öreg És Bölcs Guru” szerepét jól-rosszul alakító Gates a sajtóvisszhangok szerint nem teljesítette be a várakozásokat, mert egyrészt saját cége, a Microsoft új termékcsoportja, a Vista operációs rendszer és a köré épülő új és felújított szoftverek kapcsán tartott promóciós előadást, másrészt pedig szobafilozófushoz illő általánosságokat mondott a „Digitális Kor” eljöveteléről. (Például: „A digitális dekádban élünk.” Sőt: „A fiatalok ma több időt töltenek a számítógép előtt, mint tévét nézve.”)

Miután Bill Gates még kifejtette azt a valóban magvas gondolatot, hogy a Vista új eszközöket ad az embereket összekötő hálózati kapcsolatok jobb kihasználására, átadta a terepet a Microsoft vezető szakembereinek, akik megint csak bemutatták, hogy milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik új szoftverük.

De hát – amint azt a napi hírekből is láthatjuk, például a Prohardveren – a CES-t nem is a megnyitó beszéd miatt érdemes figyelemmel követni.

Azóta történt

Előzmények