Az Amazon és az Apple is ott van a Fehér Ház kiberbiztonsági találkozóján

A Fehér Ház ma esedékes kiberbiztonsági találkozóján nem csak az Amazon és az Apple, de a Google és a Microsoft ügyvezetője is ott lesz.

A jelentések szerint a mai napon tartja meg az amerikai Fehér Ház a régóta esedékes kiberbiztonsági találkozóját, amelyen a legnagyobb amerikai technológiai cégek vezérei is ott lesznek.

A biztonsági kihívásokról szóló találkozón állítólag az Amazon, az Apple, a Google és a Microsoft ügyvezetője, vagyis Andy Jassy, Tim Cook, Sundar Pichai és Satya Nadella is ott lesz. Szintén a meghívottak között van Arvind Krishna, az IBM ügyvezetője. A Biden-kormány legfelső kiberbiztonsági szakemberei is ott lesznek, de a biztosítási szektor elitje is.

A megbeszélésen állítólag téma lesz a zsarolóvírus-helyzet, a kritikus infrastruktúra, az ellátólánc biztonsága, a kiberbiztonsági oktatás és az adatszivárgásokkal kapcsolatos biztosítási irányelvek. Egy jól értesült informátor szerint a résztvevő cégek nyilvános elkötelezettségeket vállalnak majd a jobb IT-biztonság kapcsán és a munkaerő haladó képzése terén.

Azóta történt

Előzmények