Mobiltelefont automatából

Hat bécsi metróállomáson mobiltelefon-automatákra cserélték a hagyományos telefonfülkéket.

Bécsben nemrég indult egy új szolgáltatás: hat metróaluljáróban ugyanis mobiltelefon-automaták jelentek meg a korábbi fülkék helyén. Ezek pontosan úgy néznek ki, mint a hagyományos ital- vagy snackautomaták, csak csoki és kóla helyett külső akkumulátor, szelfibot és fülhallgatók sorakoznak bennük. A kínálatban kártyafüggetlen Samsung és Nokia okostelefonok is találhatók, ezekért harminc eurót kell bedobni.

A szolgáltatást indító cég véleménye szerint az automaták előnye, hogy a nap bármely szakában a vásárlók rendelkezésére állnak – ráadásul a tapasztalatok szerint akkora forgalmat bonyolítanak le, hogy naponta kell feltölteni őket. A leggyorsabban a külső akkumulátorok, a szelfibotok és a turisták körében nagy népszerűségnek örvendő adapterek fogynak ki belőlük.

Automata - Bécs
[+]

Egyelőre hat helyszínen, a Volkstheater, a Zieglergasse, a Neubaugasse, a Landstraße, a Stephansplatz és a Schwedenplatz metrómegállóknál találhatók ilyen automaták, de az ötletgazda MobiNil cég további harmincat szeretne telepíteni belőlük 2017 során.

A automatákat a hagyományos telefonfülkék helyére építik be, mivel azokat már alig használta valaki. Daniel Amann, a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien sajtószóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: „Igyekszünk hasznosítani az így felszabaduló helyeket, és például mobiltelefon-, ital- és snackautomaták vagy éppen bankautomaták kerülnek a helyükre”.

Azóta történt

Előzmények